Australian Open

Melbourne Open
27. januari 2020
Georgia Open
12. maart 2020
Melbourne Open
27. januari 2020
Georgia Open
12. maart 2020

Australian Open


 

Hoi allemaal!

 

Wat een week!

Michel en ik verbleven in een mooi hotel, dichtbij de banen. We hadden allebei ons eigen appartement, dus we waren van alle gemakken voorzien. Op de maandag stond de loting op het programma. En elke keer weer, blijf ik het super spannend vinden. Het maakt niet zo heel veel uit, want als je het toernooi wil winnen, dan moet je van iedereen kunnen winnen. Maar toch, ik kneep hem wel een beetje hoor!   In de eerste ronde speelde ik tegen Marjolein Buis. Een zeer lastige tegenstandster. De afgelopen twee ontmoetingen tegen haar verliepen allesbehalve succesvol. Dus ik was er wel heel erg op gebrand om het nu beter te doen.  Met Michel heb ik de maandag en dinsdag goed besteed aan veel trainen en goed voorbespreken voor mijn wedstrijd. Op woensdag mocht ik op het heetst van de dag (35 graden!) aan mijn wedstrijd beginnen.  Ik merkte dat ik moeilijk in de wedstrijd kon komen, en in een vloek en een zucht stond ik zo 4-1 achter. Maar gelukkig mocht Michel tijdens de wedstrijd coachen, en dat heeft me heel erg geholpen. Ik knokte mijzelf terug in de wedstrijd. In de tie-break was het nog wel enorm billenknijpen en had ik ook twee setpoints tegen.  Maar gelukkig kon ik mij aan het plan houden, en had ik een paar keer ook enorm veel mazzel.  De tweede set ging een stuk beter, daar zat wat meer overtuiging in.   Ik won uiteindelijk de wedstrijd met 7-6 6-4. Whohooo!! Het was zeker niet het mooiste tennis, maar de winst was het belangrijkste!  

De dag erna speelde ik mijn halve finale tegen de Chinese Zhenzhen Zhu. Zij won verrassend van Diede de Groot in haar kwartfinale. Die dag was het echt wel bloody hot. De heat stress index gaf al aan, dat het net op het randje was. Want als de luchtvochtigheid, de UV of de temperatuur te hoog is, kunnen de wedstrijden uitgesteld worden.  Maar goed, ik ging goed voorbereid de wedstrijd in. En toch kreeg ik in de eerste set weer te maken met zenuwen. Ik wilde zo graag winnen, maar ik was eigenlijk een beetje lamgeslagen door de zenuwen. Ik merkte wel, dat er meer in het vat zat, maar daarvoor moest ik wel beter gaan spelen.   De eerste set kreeg ik dik aan mijn broek. Gelukkig kon ik in de tweede set mijn ademhaling weer goed onder controle krijgen, en speelde ik stukken beter. Dit goede gevoel kon ik in de derde set ook vrij lang vasthouden, totdat ik bijna bij de eindstreep even heel erg zenuwachtig werd. Gelukkig kon ik hem na 2,5 uur ploeteren in de hitte naar me toe trekken. Yes, finale!!   Na de teleurstellingen van de toernooien in Tweed Heads en Melbourne, vond ik het wel erg fijn om het tij te kunnen keren.    Samen met Diede mocht ik die dag ook aantreden in het dubbelspel. We speelden onze halve finale tegen Zhenzhen Zhu en Marjolein Buis. Het plan was duidelijk, en Diede en ik waren goed op elkaar ingespeeld. We wonnen de wedstrijd met vrij goed tennis, 63 63. Twee finales!!! 

Hoe blij en trots dat ik was over de wedstrijden die ik gespeeld had, hoe teleurgesteld ik was na de finales.   Diede en ik verloren onze finale met teleurstellende cijfers van Kamiji/Whiley. Gelukkig waren we er al wel vrij snel over uit, dat we gewoon weer keihard moesten gaan trainen samen, zodat dit niet meer zou gebeuren. 

Op de zondag mocht ik nog een laatste keer aantreden voor mijn finale tegen Yui Kamiji. De conclusie was, dat ik toch te veel opkeek tegen Yui, en dat ik mij te weinig aan het plan heb gehouden die dag.   Helaas verloor ik die wedstrijd dik met 62 62.  Het is wat het is, maar toch stond ik wel weer in twee finales. En dat geeft de burger weer moed!

Op mijn laatste dag in Melbourne, ben ik helaas ongelofelijk hard gevallen in de badkamer. Ik viel met mijn gezicht op de badrand. Daardoor heb ik mijzelf flink bezeerd, en lag mijn gezicht flink in de kreukels. Ik heb er lang last van gehad. Gelukkig is het uiteindelijk allemaal weer redelijk bijgetrokken. 

Momenteel ben ik weer volop in training voor het volgende avontuur. Begin maart reis ik weer af naar Amerika voor twee toernooien. Ik heb er enorm veel zin in!!

 

Liefs,

Aniek