Georgia Open

Georgia Open
12. maart 2020

Georgia Open,   en toen was ik ineens weer thuis.


Hoi allemaal!

Wat een week.

Ik had zoveel zin om mijn eerste wedstrijd te spelen tegen Nalani Buob uit Zwitserland. Ik was er helemaal klaar voor. Ik had veel  getraind en ook samen met collega Yui Kamiji punten gespeeld om mijzelf optimaal voor te bereiden.   Tot dat….

President Trump besloot dat er een travel ban kwam voor alle Europeanen vanwege het Corona virus. Vanaf vrijdag de dertiende 23:59 zou dat in gaan. Mijn kamergenoot Marjolein zei het woensdagavond al ; Aniek Anieeeeeek, kijk dan, dit staat op de website van de washington post!!  Ik zei nog, ach joh dat zal wel meevallen. Dat komt morgen wel goed. En anders gaan we samen wel naar Disneyland en ergens in Amerika trainen.  Maar de volgende ochtend merkte ik pas dat het een heel ander verhaal zou worden. 

We moesten zo snel mogelijk thuis zien te komen, voordat het veel erger zou worden. Het toernooi van volgende week, het grote Super Series toernooi in Baton Rouge, werd al gecanceld. En vlak voor de middag werd ook dit toernooi gecanceld. Met geweldige hulp van BCD Travel heb ik heel snel mijn vlucht kunnen verzetten.    

Na nog geen week in Amerika te zijn geweest, geen wedstrijd te hebben gespeeld, ben ik weer thuis in Dinxperlo. Wat een bizarre week. 

Dit is gewoon overmacht. De gezondheid van alle spelers, scheidsrechters, ballenkinderen, vrijwilligers en mijzelf staan voorop.   Daarom vind ik het ook moedig van alle toernooi organisaties dat ze het zekere voor het onzekere hebben genomen om deze keuze te maken. De tour wordt voor de komende zes weken stil gelegd vanwege het virus.   Er zullen ongetwijfeld onzekere tijden komen. Maar ik ga deze tijd aanpakken om hard te gaan trainen, en om mijzelf beter te maken. 

Tot snel!

Was je handen, ga alsjeblieft niet hamsteren en zorg goed voor jezelf.

Liefs,

Aniek