Paralympics

Paralympics
30. augustus 2021
Paralympics
1. september 2021
Paralympics
30. augustus 2021
Paralympics
1. september 2021

Hoi allemaal!

Voor het eerst sinds dat ik in Tokyo ben, kwam ik vanmorgen buiten en was het onder de dertig graden! Best een beetje frisjes dus, die 28 graden.

Vandaag speelde ik mijn kwartfinale tegen Z. Huang. Een jonge meid uit China, die we niet vaak op de tour zien. Enerzijds door de pandemie en anderzijds omdat ze waarschijnlijk niet vaak uitgezonden wordt.  Toch was ik er diep van onder de indruk hoe ze gisteren haar tweede ronde van KG Montjane won. Met ogenschijnlijk al het gemak van de wereld, hoe ze tenniste.  

Ik begon mijn wedstrijd goed en kwam al vrij vlot 4-1 voor te staan. Toch kwam er ergens een kink in de kabel en ging ik iets voorzichtiger spelen.  En dat vond zij natuurlijk hartstikke fijn. Zij dacht joepdoei, ik ga schieten. En dat deed ze. Al snel kwam ik in de penarie.   Gelukkig wist ik  wel een paar setpoints te overleven. Uiteindelijk won ik de eeste set met 9-7 in de tie-break. De tweede set speelde ik veel te voorzichtig en strooide ik net iets te vaak met foutjes. Die verloor ik met 62. Gelukkig heb ik in de derde set kei en keihard gevochten.    Uiteindelijk win ik de kwartfinale met 76 26 62.  Wat een opluchting! Ik heb geknokt voor wat ik waard was. Hiermee heb ik dus een ticket gewonnen voor de halve finales. Die speel ik overmorgen tegen Yui Kamiji. Een heel beste uitdaging, maar ik ben wel bereid om die aan te gaan. 

Morgen spelen Diede en ik de halve finale tegen Othani/Kamiji. Wederom een spannend potje. Maar ik ga mijn uiterste, stinkende, keiharde, knoepertste, megaaa best doen.  

Blijven vechten.

Liefs,

Aniek