Roland Garros & French Riviera
12. juni 2024
Roland Garros & French Riviera
12. juni 2024

Dag allemaal!

De week is eigenlijk hartstikke goed verlopen. Mijn eerste wedstrijd won ik overtuigend van Mayan Zikri met 63 61. Hoewel de banen hier hartstikke goed zijn, zijn we wel verwend geraakt op Roland Garros. Daar liggen natuurlijk de beste gravel banen ter wereld. Maar we mogen niet klagen, ik kon goed met de nieuwe omstandigheden omgaan.

De kwartfinale speelde ik tegen Dana Mathewson.  Een echte hardhitter die voor alles of niets gaat. Maar met een heel goed spelplan op zak en een goede focus won ik met 61 62. Een heerlijk potje tennis!   Zo heerlijk als het in de enkel ging, wat een struggle het was in de dubbel later die dag. Die speelden Diede en ik tegen Mathewson/Takamuro. Er stond een stevig windje op de baan. Nou ja, eerder een orkaan. Het gravel zat in onze neusgaten en oren. Maar tot onze eigen opluchting wonnen we wel met 46 62 10-7.

De halve finale in het enkelspel heb ik tegen Diede gespeeld. En hoewel ik niet gewonnen heb, heb ik wel heel goed gespeeld. Ik was er dichtbij, en mijn spelplan werkte. Voor de volgende keer nog een vleugje extra determination erbij. Ik verloor met 57 46.    De knop moest snel omgezet worden want Diede en ik moesten later in de middag de dubbelfinale spelen.  We speelden tegen een inmiddels bekend duo Li/Zhu.  Met de geleerde lessen van vorige week gingen we de baan op. Ondanks de strakke uitslag, 63 62, was het toch nog best wel spannend hier en daar.   Maarrrrrr oui oui Vainquers Double Dames!!  Weer een heel mooie titel in the pocket.

Dit was voor nu het laatste toernooi op gravel. Vanaf volgende week gaan we weer trainen op het gras in voorbereiding op Wimbledon.  Maar met deze mooie ervaringen op zak, kijk ik er erg naar uit.

Tot snel!

liefs,

aniek