Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

woensdag 2 september 2015 om 17:05

US Open 2015

Oké.. poging 210..   kom op internet, kom op schatje!!   Ja zie je wel, dat schatje deed het hem.   Eindelijk een goed werkend internet kunnen vinden in het hotel.

Inmiddels is het al weer even een poos geleden dat ik wat geschreven heb. Mijn excuses.  Ik ben alweer wat avonturen verder.  Inmiddels ben ik in het zonnige en bloedje hete St. Louis beland voor de US Open, een Super Series toernooi.
Afgelopen zaterdag ben ik aangekomen.   En, even afkloppen, de jetlag valt me reuze mee.  Ik kan elke dag goed trainen en ik krijg voldoende slaap.  Daarnaast heb ik het enorm naar mijn zin.    Gelukkig heb ik ook een aardige loting. Ik ben hier de tweede geplaatste speelster in het schema.

Vandaag heb ik mijn eerste wedstrijd gespeeld tegen Charlotte Famin uit Frankrijk. Een enorm degelijke speelster.  Maar ik had vandaag alles goed zitten in m'n koppie en ik heb lekker gespeeld.  Al met al resulteerde dat in een 6-0 6-0 eindstand.

Na de wedstrijd ben ik samen met een vriendin naar de Outlet Factory geweest.  Een soort van dorpje met mega veel outlet-winkels.  Ik heb me netjes ingehouden. Maar ik heb wel een mooi cadeautje voor m'n grote  "broertje" gescoord. (ben gewoon even benieuwd of hij dit leest).

Morgen speel ik mijn kwartfinale tegen Lucy Shuker uit Engeland.  Onze laatste ontmoeting was qua tennis ,aan mijn zijde, meer dan stroef.  Maar morgen staat er weer een mooi proces en een mooi spelplan op het programma,  ik heb er zin in.

Na de enkel spelen Jiske en ik ook nog de dubbel tegen Mardonez/Martinez.

Hey ho, Let's go!

Liefs,
Aniek

woensdag 3 juni 2015 om 17:05

Bonjour! Roland Garros 2015

Bonjour, daar was ik weer! En deze keer vanuit Belle Paris.

Na een geweldige week in Turkije, vorige week, mag ik deze week aan de bak in Parijs.  Samen met Jiske ben ik afgelopen zondag na een lange reisdag aangekomen. En gelukkig kwam onze bagage diezelfde avond ook binnen.  De maandag en de dinsdag hebben Hans Jurgen en ik fijn kunnen trainen op de banen van Roland Garros. Man, dat gravel hier lijkt wel hardcourt. Wat een baantjes!

Vandaag mocht ik mijn eerste wedstrijd en tevens kwartfinale tegen Marjolein Buis spelen. Een lastige speelster die erg bekeken speelt.  Maar ik kon gelukkig mijn eigen spel spelen, en ik kwam gelukkig goed uit de startblokken.  In de tweede set speelde Marjolein beter en maakte zij minder fouten. Maar bij 4-3 achterstand heb ik het toch weten om te buigen.  Yesss!! Door naar de halve met 62 64.   Die speel ik morgen tegen Yui Kamiji.

Later in de middag speelden Jiske en ik de dubbel tegen het duo Marjolein Buis/Sabine Ellerbrock. Hoewel wij in de eerste set geen slecht tennis speelden, ging de set toch naar Sabine en Marjolein.  In de tweede set hadden Jiske en ik elkaar weer gevonden en waren we een stuk feller. In plaats van een gewone set, werd er in de derde set een Match tiebreak gespeeld.  En ook in die tiebreak konden we het goede gevoel vasthouden. 36 62 10-6 door naar de finale! Die spelen Jiske en ik vrijdag.

Ik heb net de sushi achter de kiezen en ga lekker slapen nu! Het was me het dagje wel! Maar gelukkig was het een fijne dag.

Bonne Nuit,
Aniek

maandag 18 mei 2015 om 17:05

Japan Open

In de finale speelde ik tegen de nummer één van de wereld, Yui Kamiji. Een tegenstandster met in mijn ogen een moeilijk spel.
De eerste set ging ik als een malle van start. Alles lukte, en ik voelde me de koning te rijk op de baan.  De eerste set won ik met 6-1.
In de tweede set ging het knopje helaas om. Toen maakte Yui minder fouten en begon ik mij zorgen te maken. In de derde set heb ik nog hard gevochten maar ik kon niet meer terugkomen.    Helaas pindakaas 61 16 36 verloren.
Het was echt wel even enorm zuur.  Ik was diep teleurgesteld maar ook wel weer trots op het resultaat.

Nu blik ik weer vooruit op het volgende avontuur! Aanstaande vrijdag gaat de reis naar Turkije!  Daar mag ik voor Nederland uitkomen in de World Team Cup. Dit is vergelijkbaar met de Davis Cup voor valide spelers. Na Turkije vlieg ik meteen door naar Parijs voor Roland Garros.   Oftewel, juni is gezellig druk!


Liefs, en tot snel!
Aniek

vrijdag 15 mei 2015 om 17:05

Japan Open

In mijn slaap was ik druk de auto aan het volladen met verhuisdozen en mijn vader de aanhangwagen met mijn bed en tafel.  Oh nee, waar is de verhuisdoos met mijn jurkjes???    En toen, RRRRRRIIIIING, Alarm! Wakker worden!  Ik was in mijn slaap al druk bezig met mijn verhuizing naar Dinxperlo in Juni.  De wekker ging vanmorgen om 6 uur af.  Want we speelden de eerste wedstrijd.  In tegenstelling tot een paar jaar geleden, ben ik nu al vanaf 7 uur (sociaal) aanspreekbaar! Gaat de goede kant op!

Voor de wedstrijd heb ik heerlijk ingespeeld met Sabine Ellerbrock. Het ging echt supergoed. De zon stond goed te branden, dus het was zweten geblazen. Maar ik keek met veel vertrouwen uit naar mijn wedstrijd.  Om half tien mocht ik de baan op voor mijn halve finale tegen Jordanne Whiley.  En toen ineens, PATS, zenuwen!  Wauw, wat heb ik dat gevoel niet gemist toen ik geblesseerd was..  Hoewel ik keihard getraind heb op alle facetten in mijn spel, deed het me toch heel wat punten de das om.  Jammer!   Maar ondanks de zenuwen in bijvoorbeeld mijn service kon ik ten alle tijden vertrouwen op mijn andere slagen. En daar was ik enorm trots op. Na 3-4 achterstand in de eerste set kon ik toch terug komen en de eerste set met 6-4 naar me toe trekken. In de tweede set liep ik met vertrouwen uit naar 4-0. Daarna speelde ik twee slordige games (laat Michel en HJ dit maar niet lezen!!). Maar toen kon ik toch weer mijn plan oppakken.   64 62 en toch heel blij met het resultaat!!!  Door naar de finale!

Al met al was het een leerzame dag! 

Zondag speel ik de finale tegen Yui Kamiji.  Morgen eerst lekker trainen.  Let's go for it!!

Liefs, Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER