Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

donderdag 10 september 2015 om 17:05

US Open New York

Vandaag was het dan zover. De start van de US Open.  Ik speelde tegen Lucy Shuker. Een re-match van vorige week. 
Ik kwam niet zo best uit de startblokken en stond al snel 2-0 achter.  Maar doordat ik wel mijn patronen kon spelen en rustig kon blijven kon ik toch terug komen.    De tweede set ging ook hartstikke lekker.   6-3 6-3! Come on, door naar de halve finale!!   We waren net voor de regen klaar.  Mijn tegenstandster voor de halve finale moet nog beslist worden. Jordanne Whiley en Kaitlyn Verfeurth hebben niet de kans gehad om hun wedstrijd te spelen. Zij spelen deze wedstrijd hoogstwaarschijnlijk morgen.

Morgen staat er voor mij alleen de dubbel op het programma. Jiske en ik spelen onze eerste dubbel tegen Shuker/Verfeurth.   Zin in!

Nu eerst lekker slapen, want ik ben uitgeput!


Liefs,Aniek

woensdag 9 september 2015 om 17:05

US Open New York

Ok, even het geluid wat zachter.  Ik stuiter bijna van mijn bed door het geluid uit mijn nieuwe speaker.  Van de US Open hebben we een Bose Speaker gekregen.  Wat een geluidje.   Ik ben hem dus al elke dag enorm aan het uitproberen.  Denk aan Mental Theo etc.     Lekker housen in the Grand Hyatt, haha 


Oke, Aniek, nu even vertellen hoe het gaat.    New York is the city of dreams. Dit stond op een grote banner in de stad. En ik vond dat dit een mooie quote was voor deze week.  Ik heb inmiddels de shitty week in St. Louis achter mij gelaten. En ik heb de afgelopen twee dagen goed getraind met coach Hans Jurgen.   Hij is hierheen gekomen om mij te ondersteunen deze week.   En wat vind ik dat fijn.

Vandaag heb ik een privé trainingssessie met hem gehad en later op de dag met Jordanne Whiley.  En dat was hartstikke fijn, want in de tweede sessie had ik Hans Jurgen naast mij om mij aanwijzingen te geven.  Elke dag gaat het beter en werken wij aan onze training-processen. 

Als ik mijn but week in St. Louis even vergeet, heb ik op papier, een goede loting. Morgen speel ik tegen Lucy Shuker.   Ik weet waar ik mijn foutjes heb gemaakt vorige week en ik heb hard getraind om mijn eigen processen beter te hanteren.      Zoals ik al eerder zei, een nieuwe week met nieuwe kansen.

Ongetwijfeld zal er live score te volgen zijn via www.usopen.org       Even zoeken bij live scores!

Liefs,  Aniek

zaterdag 5 september 2015 om 17:05

Niet mijn week

Gisteren was ik te moe om nog achter de laptop te kruipen. Door de hitte ben je s' avonds helemaal uitgeput. Maar ook hier moet ik mee leren omgaan.

Gisteren speelden Jiske en ik de halve finale dubbel tegen Emmanuelle Morch en Charlotte Famin.  Het was een enorm degelijke wedstrijd en we hebben veel goede dingen laten zien. 6-0 6-0.
Vandaag speelden we onze finale tegen Yui Kamiji en Jordanne Whiley.  Helaas trokken we aan het kortste eind. 62 26 36 verloren.  We hebben ons niveau van de eerste set niet kunnen meenemen naar de volgende set.   We hebben de wedstrijd uitvoerig besproken met de bondscoach Dennis.  Ik hoop dat we er lering uit kunnen trekken.   Volgende week gaan we weer verder bouwen!

Morgen ga ik nog even een beetje trainen en dan is het maandag tijd om deze mindere week achter me te laten en om een nieuw avontuur aan te gaan in New York.

Tot dan!
Liefs Aniek

donderdag 3 september 2015 om 17:05

US Open 2015, St. Louis.

Drie uur lang staan zweten, zwoegen en hengelen en dan nog met lege handen de baan af gaan.    Potverdikkie wat was dat zuur.

Het inspelen ging vanmorgen hartstikke goed. Ik voelde de slagen super goed en ik had een goed gevoel. Maar tijdens de wedstrijd kwam er een kink in de kabel, en raakte ik mijn momentum kwijt en daarmee ook mijn focus.  Constant liep ik te vechten tegen mijzelf, mijn tegenstandster haar spel en de blinde scheidsrechter.  Ik heb het heel hard geprobeerd maar het was niet genoeg,  67 64 67 verloren van Lucy Shuker.   Shit happens.   Ik moet de knikkers in mijn hoofd weer op een rijtje zien te krijgen en leren van mijn foutjes van vandaag.

Gelukkig mocht ik later op de middag wel dubbelen met Jiske. Die hebben we vrij makkelijk gewonnen met 62 62.   Morgen spelen we de halve finale tegen Morch/Famin.

Ik ga nu even een winterslaap houden mensen,  ik heb de pap op!

Liefs, Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER