Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

donderdag 22 maart 2012 om 22:10

Cajun Classic 2012

De eerste dag van het toernooi, de woensdag, got totally rained out. Door het noodweer werd er helemaal niet gespeeld. Dus ja, wat doe je dan op zo'n dag?  Mezelf kennende, veel geld uitgeven in een winkelcentrum... Maar nee, dat heb ik niet gedaan! We hebben het voornamelijk rustig aan gedaan en veel lol gehad omdat we allemaal zo melig waren. Toen we vonden dat we toch wel heel erg melig waren, zijn we de Gym in gegaan voor wat oefeningen. Toch nog een beetje het gevoel gekregen, dat ik wat uitgevoerd had!

Helaas heb ik afgelopen nacht geen oog dicht gedaan. Eens in de zoveel tijd heb ik last van fantoompijn. En dan is er ook vrij weinig wat ik eraan kan doen. Dus daar zat ik dan, vannacht in de lobby voor de mega grote flatscreen. Ik heb nog wel eventjes fijn gebeld met het thuisfront voordat ik naar bed ging.  De hele dag was ik toch wel vermoeid, omdat ik toch veel slaap misgelopen ben. Maar goed... Ik heb wel een heel leuke dag gehad! Het zonnetje kwam tevoorschijn. Iets wat iedereen goed deed! Ik speelde mijn eerste rond tegen een Koreaanse. Een heel constante speler waarbij je wel risico moet nemen. En niet mag verslappen. Gelukkig ging het helemaal geweldig vandaag. Wat is het tennis toch een leuk spelletje!  61 60.  Morgen speel ik de kwartfinale tegen een Zuid-Afrikaanse of een Koreaanse. Ze waren nog niet klaar toen ik het tennispark verliet.

Ik kijk ontzettend uit naar morgen., hopelijk weer zo'n goede focus op de baan! Nu eerst lekker slapen. 

Groetjes!!

woensdag 21 maart 2012 om 17:05

Baton Rouge 2012, USA

Hoi allemaal!

Daar ben ik weer! :).. Dit keer vanuit het stormachtige Baton Rouge, Louisiana. Ik ben zondag aangekomen. Na een zeer turbulente vlucht... Een, op het eerste gezicht, aardige dame kwam vrij opgejaagd naast me zitten. Al snel babbelden we wat. Maar na de lunch, vond ik het wel welletjes en was het tijd voor een tukkie. Nou toen kwamen de problemen. Mijn buurvrouw had 5 wijn naar binnen getikt binnen no time en was er luid. Tot overmaat van ramp werd ze ook agressief. Dus ik kreeg heel wat porren in mijn zij  te verduren. Dus die tien uur durende vlucht, voelde aan als een wereldreis. Gelukkig is de vrouw wel gearresteerd bij aankomst in Atlanta. Vanaf daar ging het gelukkig allemaal vlekkeloos. 

Op de maandag heb ik anderhalf uurtje getraind met Jiske. Het blijft toch vreemd om, na twee maanden binnen te hebben getraind, weer naar buiten te gaan. Die wind was niet grappig!!   Vandaag hebben we twee sessies gehad. Gelukkig ging het al iets beter, maar de wind was er niet minder om. Het vooruitzicht voor de komende dagen is niet al te best. Morgen hebben we 100% kans op regen... Nou ik geloof dat het dan wel gaat regenen.    Toch gaan we er iets moois van maken!  Ik heb een goede loting, dus ik ga mijn beste beentje voor zetten deze week. Heb er zin in!

Via deze weg, ook nogmaals een MEGA CONGRATS aan mijn grote Zus. Zij is vandaag 24 geworden. Jammer dat ik er niet bij kan zijn!

Liefs uit the US of A,  Aniek

zondag 19 februari 2012 om 17:05

Player of the year 2011 Award

Hallo allemaal,

Geweldig nieuws. Ik ben verkozen tot player of the year 2011. Mede collega´s en anderen hebben mij tot speler van het jaar 2011 verkozen. Dit is echt een hele eer. Ik heb zo mijn best gedaan, en dan is het helemaal geweldig als je dit te horen krijgt. Ik was aangenaam verrast! En het is ook zeker een drijfveer om vooral zo door te gaan.

Groetjes, Aniek

donderdag 8 december 2011 om 10:10

Doubles Masters 2011

Dit jaar vond het officieuze WK dubbelspel plaats in Amsterdam.  Fijn om een keertje in eigen land te spelen!
Ik speelde samen met Jiske Griffioen. Het afgelopen jaar hebben we goed gepresteerd. Vier keer in de finale gestaan van een Grand Slam. Van die vier keer hebben we drie keer op het nippertje verloren in drie sets van Esther Vergeer en Sharon Walraven.  We weten dat we het kunnen want we hebben ze al een keertje verslagen in Florida.
In de eerste wedstrijd kwamen we een Engels duo tegen, Jordanne Whiley en Lucy Shuker. Door de hele wedstrijd heen, waren zij eigenlijk de betere speelsters die dag. Toch konden Jiske en ik beter vechten en was ons incasseringsvermogen beter. Uiteindelijk wonnen we met 36 63 76.
Met spierpijn stond ik de volgende dag op. Onze tweede poulewedstrijd was tegen Esther Vergeer en Sharon Walraven. Na het verliezen van de eerste set, 46 kwamen we sterk terug door de tweede set te winnen met 61. Maar in de derde set ging er iets fout. Waar het aan lag, is ons ook een raadsel. We verloren uiteindelijk met 46 61 36. Toch hebben we er naderhand veel van geleerd, dus dat is nooit verkeerd.
Om toch in de finale te komen moesten we onze laatste poulewedstrijd winnen tegen Marjolein Buis en Annick Sevenans. Dat gaf voor mezelf toch enige druk. Gelukkig ging het die dag erg goed. We wonnen met 64 63 . Finale!
Jammer genoeg was de finale een herhaling van één van de andere Grand Slam finales. We begonnen super goed en stonden zelfs voor met 63 42. Toch verloren we die tweede set met 75. In de derde stonden onze tegenstanders ook beter te tennissen moet ik zeggen. We verloren uiteindelijk met 63 57 46. Al met al was het wel een erg goede wedstrijd. Voor mijn gevoel heb ik wel mijn beste tennis kunnen laten zien. Misschien hebben we het tactisch hier en daar laten liggen, maar deze gedachten bewaren we voor de volgende keer.
Na een nachtje thuis slapen en de was doen, was het alweer tijd voor mijn volgende en tevens laatste toernooi van het jaar. De NEC Singles Masters in Mechelen, België . Oftewel het officieuze WK enkelspel.

Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER