Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

vrijdag 30 maart 2012 om 21:09

Pensacola Open 2012

Today was a good day...   Gewoon.. omdat het kan.   Ik stond als tweede wedstrijd op het schema gepland. Maar de heren die voor ons speelden, deden er erg lang over. Dat is best vervelend, dat bereid je je voor, en dan zie je dat het een derde set wordt, dan moet je je weer voor gaan bereiden. Maar ik geloof dat ik dat goed heb gedaan. Elke keer weer even een eindje rollen. Eventjes een rustig plekje opzoeken en mijn gedachten op mijn komende wedstrijd richten. Die focus was er, kan ik jullie vertellen! Wat een heerlijke wedstrijd!  Ik heb gewonnen van Sabine Ellerbrock met 6160. Het ging precies zoals ik het wilde. En dat gebeurt niet vaak. Ik ben best wel trots op mezelf dat ik een goede focus heb vast kunnen houden. Ik ben een typetje die je zo de score kan vertellen op baan 14 als ik zelf op baan 1 sta. Maar vandaag was dit niet het geval. Morgen speel ik de halve finale tegen Marjolein Buis, uit Nederland. Let's go!

Jiske en ik hebben vandaag ook gedubbeld. We speelden tegen het Koreaanse duo Park/Whang. De eerste set ging heel erg soepel, 61. In de tweede set waren we er eigenlijk een beetje klaar mee, en lieten we onze focus een beetje verslappen.  Toch konden we de tweede set en daarmee de wedstrijd naar ons toe trekken. 6164. Morgen spelen we de halve finale tegen een Duits koppel.  Go Team!

Het is voor mij tijd om te gaan slapen. Morgen weer vroeg uit de veren. Ik kijk er in ieder geval naar uit.  Enne.....  ik ben me toch BRUIN! :)..  Gewoon, omdat het kan.       (sorry kon het niet laten)

Liefs,  Aniek      also known as:  AVK, Niekie, Snooki ( de bijnamen die je krijgt op de tour...)

donderdag 29 maart 2012 om 20:08

Pensacola Open 2012

We zitten hier alweer een paar dagen in Pensacola. Het is goed vertoeven hier aan het strand. Het is een heerlijk gevoel om het tennis te bewaren voor op de tennisbanen, en om daarnaast tot rust te kunnen komen met een zee briesje! Het is wel elke keer 40 minuten rijden van en naar de tennisbanen, maar als je de zee hoort, dan weet je weer, ja dit is fijn. Deze week is ons motto: ' Gewoon, omdat het kan'. 's Ochtends wakker worden, en dolfijnen in de zee zien zwemmen, ja gewoon omdat het kan.  ' Aniek, gaan we trainen? Ja, gewoon omdat het kan.' Starbucks anyone, ja gewoon omdat het kan'.

Vandaag heb ik mijn eerste wedstrijd hier gespeeld. Ik speelde tegen de Amerikaanse Emmy Kaiser. Een meisje met echt de langste armen, die ik ooit gezien heb. En wat kan ze daar hard mee slaan!!  Elke keer als ik een forehand om de oren kreeg dacht ik: Woow,, In your Face!   Gelukkig heb ik wel een heel goede wedstrijd gespeeld. Volgens Aad, heb ik vooral met een goede beleving de punten gespeeld. En dat doet mij goed om dat te horen. Het vuistje was ook vaak te zien vandaag. Ik moet niet alleen mopperen op de dingen die ik fout doe, maar ik moet ook laten zien dat ik kan genieten van mijn punten!

Morgen een drukke dag. Ik speel de tweede wedstrijd na 9:00 de kwartfinale enkelspel tegen Sabine Ellerbrock uit Duitsland. Later in de middag spelen Jiske en ik onze eerste ronde in het dubbelspel. Al met al, een leuke dag op komst. Maar nu eerst, lekker tukken... Of misschien nog even dat spannende boek uitlezen op het balkon?   Gewoon,  omdat het kan... 

Liefs, Aniek

maandag 26 maart 2012 om 17:05

Cajun Classic 2012

Zondag heb ik de finale gespeeld tegen mijn dubbelpartner Jiske Griffioen. Wat een wedstrijd!! We waren allebei niet al te best en ik zelf had best wel last van wat spanningen. Al snel kwam ik 2-0 achter te staan. Gelukkig kon ik het wel omdraaien en speelde ik een solide eerste set. 63. In de tweede set kwam ik al weer vrij snel 53 achter te staan.. Ik geloof dat ik met mijn gedachten nog ergens in Nederland zat. Gelukkig kon ik het toch omdraaien naar 63 75 winst!! Whoopwhoop!  Na een uurtje rust moesten we al weer de baan op voor de dubbel. We speelden tegen het Engelse duo Whiley/Shuker. Onze eerdere ontmoetingen waren altijd heel erg spannend. Die dag was het anders. We wisten heel goed wat we moesten doen, en we stonden daar als een team.  6260. Een geweldige dag voor mij dus, twee finales winnen!! Maar wat was ik moe daarna zeg. Ik moest echt even bijkomen.

Gisteren hebben we een roadtrip gedaan naar Pensacola Florida. Een bijna vijf uur durende rit. Maar het ging hartstikke goed. We kwamen aan in een beauty van een hotel. We zitten niet aan het strand, maar op het strand! Je wordt wakker gemaakt door het geluid van de zee. Dan kun je haast niet chagrijnig worden! Vandaag en morgen staan er trainingen op de planning. De loting zal vanmiddag gedaan worden, maar omdat ik een bye heb in de eerste ronde, hoef ik morgen nog niet te spelen.

Liefs uit het zonovergoten Pensacola

zaterdag 24 maart 2012 om 21:09

Cajun Classic 2012

De kwartfinale heb ik tegen de Zuid - Afrikaanse KG Montjane gespeeld. Een linkshandige speelster. Best heel erg lastig. Maar om je eerlijk te bekennen, had ik haar een beetje onderschat. En daar kwam ik al snel achter op de baan. Mijn eigen domme fout dus. Gelukkig kon ik wel knokken en werd het 76 75.

Vandaag heb ik mijn halve finale gespeeld tegen de Nederlandse Marjolein Buis. De eerste set ging erg lekker en de slagen voelden goed. 62. In de tweede set was zij wat vaster en begon ik tactisch wat anders te spelen. Al snel kwam ik 52 achter te staan. Op de één of andere manier heb ik toch het knopje weten te vinden, om het om te kunnen draaien. Uiteindelijk won ik met 62 75. Trots was ik op mezelf, dat ik zo hard kon knokken en dat ik mentaal overeind ben gebleven.   Na het enkelspel moesten Jiske en ik aan de bak in het dubbelspel. Onze kwartfinale, en tevens onze eerste ronde, speelden we tegen Hunt/Kaiser. Het liep erg gesmeerd en we hebben veel lol gehad! 62 62. De halve finale speelden we dezelfde dag nog... Ja je leest het goed, drie wedstrijden op één dag... Dat maak je niet vaak mee!  We zijn rond half acht de baan op gegaan om te spelen tegen Sevenans/Kruger.  Ondanks de moeheid, wisten we toch ons eigen spelletje te spelen. Met 62 61 door naar de finale in het dubbelspel!!

Nu ik dit schrijf ben ik net terug in het hotel. Wat een lange dag was dit! Het is een beetje eentonig geschreven, de blog van vandaag, maar ik kijk haast scheel van vermoeidheid. Morgen speel ik de enkel finale tegen mijn dubbelpartner Jiske Griffioen. Daarna spelen wij samen de finale in de dubbel tegen Shuker/Whiley.      Maar nu eerst... een reisje maken naar dromenland!

Welterusten vanuit Baton Rouge!   x Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER