Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

vrijdag 8 maart 2013 om 17:05

Een nieuwe lente, een nieuw geluid

Even konden we weer genieten van de zonnestralen. Wat een heerlijk gevoel was dat de afgelopen week. Met zo'n prachtig weer was het dan wel weer een beetje jammer dat ik de meeste tijd binnen op de tennisbanen en in de gym door heb gebracht. Maar ook ik heb er van genoten. Een studieboek op schoot en een kopje koffie on the side in het fijne lentezonnetje.

Sinds de Down Under tour ben ik druk in de weer geweest met trainen. Tennis technisch, fysiek en mentaal heb ik best veel werk verzet. Daar kijk ik nu met een tevreden blik op terug. Ook ondanks het mindere weekje waarin ik geremd werd door een ontsteking aan mijn been.

Afgelopen week heb ik weer met de stichting om de tafel gezeten en hebben wij afscheid genomen van Gerard Hendriksen. Gerard heeft zich ruim vijf jaar lang ingezet als penningmeester van de stichting. Ik ben hem daar heel erg dankbaar voor en voor nu zeg ik: Gerard, hartelijk dank voor alles, en nu genieten van je pensioen!

Gelukkig heeft de stichting wel een nieuwe penningmeester kunnen vinden. En dat is Rob Smit. Ik heb afgelopen week kennis met hem gemaakt en de klik was goed. Daarnaast heeft de stichting ook een nieuwe secretaresse, en dat is Martine Lieftink. Een echte power woman!  Toen ik aan die tafel zat met de stichtingleden werd ik wel een beetje stil. Al deze mensen zetten zich vrijwillig in om mij te helpen, dat is toch ontzettend gaaf!  Dus nogmaals, stichtingleden, mijn dank naar jullie is ontzettend groot.

Ik sta momenteel aan de vooravond van twee toernooien in Amerika, de Pensacola Open en de Cajun Classic. Aanstaande zondag reis ik af naar the US of A om daar twee weken wedstrijden te gaan spelen. Hoe dichterbij het komt, hoe meer zin ik erin heb. Dus de volgende blog is vanuit de Sunshine State Florida!

Liefs, Aniek

zondag 27 januari 2013 om 17:05

Australian Open 2013

Wow.... wat een week is het geweest! Op vrijdag hebben Jiske en ik de finale dubbel gewonnen tegen Buis & Shuker. Een geweldig mooie bekroning op onze samenwerking! Bedankt Jissie voor het dubbelen!

Gisteren mocht ik nog een keer in actie komen. Ik speelde de finale enkel tegen Sabine Ellerbrock. Wat was het een gevecht. Op 52 3e set had ik 7 matchpoints maar kreeg het toen toch een beetje moeilijk. En toen ineens stond het 55.. Toen dacht ik alleen maar: oh Aniek, als je nu niet wint, dan ben je er vanavond goed ziek van..  Gelukkig kon ik mijn service houden en kwam ik met 65 voor te staan. Op 40-15 was het gelukkig meteen raak. Game Set Match!  Grand Slam Australian Open Champion!! Ongelofelijk blij met deze titel. Een supergave bijkomstigheid is dat ik ook nummer 1 van de wereld ben geworden na afgelopen week. 

Komende week ga ik even uitrusten en genieten van Australie. Samen met Jiske blijf ik een paar dagen bij vrienden. Daarna is het weer tijd om naar huis te gaan en om snel weer volle bak te gaan trainen.

Bedankt voor alle support, jullie waren geweldig.     Liefs, Aniek

vrijdag 25 januari 2013 om 12:12

Semi finals day

Nondejuh wat een lange dag was dat gisteren zeg... De halve finale tegen Marjolein Buis ging niet al te best maar toch een super goed gevecht geleverd. Met 16 76 63 door naar de finale! Zelfs twee match points tegen gehad, jeutje wat was het toch spannend. En dat allemaal in 40 graden en volle bak zon. Anderhalf uur na de enkel partij was het tijd voor de dubbel samen met Jiske. We speelden tegen KG Montjane en Daniela Di Toro. Die wedstrijd wonnen we ietwat moeizaam met 60 16 75. Jiske en ik waren al met al heel blij met onze mentaliteit op de baan.

Vandaag staat er alleen de dubbel finale op het programma. Die spelen Jiske en ik tegen Marjolein Buis en Lucy Shuker. Eerst even wat rekken en strekken, want ik voel me net een oud vrouwtje van 88 na gisteren.     Duimen jullie voor ons??

Liefs, Aniek

woensdag 23 januari 2013 om 17:05

Australian Open

Hoppaaaaaaaaaaaa, door naar de halve finale hier in Melbourne op de Australian Open. Ik heb vandaag in twee setjes (61 75) van KG Montjane gewonnen. De eerste set ging ontzettend goed en de tweede ietsje minder. Maar al met al ben ik heel tevreden over vandaag. Morgen speel ik de halve finale tegen Marjolein Buis uit Nederland. Ik heb daar vaker tegen gespeeld en weet dus wat ik wel en niet moet doen. Maar goed, dat is morgen.  Nu eerst even een hapje eten en dan langzaam terug naar mijn hotel. Vanavond even een koffietje doen aan het strand!  

Liefs uit Melbourne, Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER