Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

woensdag 22 januari 2014 om 09:09

The road to recovery!

Na de US Open heb ik een lange tijd te kampen gehad met een peesschedeontsteking. Daar ging veel tijd en vooral veel geduld in zitten. Gelukkig ben ik enorm goed opgevangen door mijn coach Aad, bondscoach Marc en fysieke trainer Maarten. Zij hebben mij enorm goed geholpen om toch bezig te blijven met trainen.

Toen ik een paar weken geleden groen licht kreeg, begon ineens mijn schouder raar te doen. De fysio zei, ja Aniek je loopt al even met een slijmbeursontsteking. Maar gelukkig is deze al op z´n retour. Dat was wel even een domper. De Australian Open kwam dan ook net te vroeg voor mij. Ik had me anders moeten klaarstomen in twee weken. En dat kwam voor mij echt te vroeg.

Ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt, maar ik vind het wel enorm jammer dat ik er niet bij kan zijn. Met pijn in mijn hart zie ik elke dag de resultaten voorbij komen. Maar goed, gezondheid is in deze kwestie belangrijker.

Gelukkig gaat het nu allemaal wel de goede kant op. Ik heb meerdere dry needling sessies gehad en veel fysio. En langzaam ga ik weer naar volledige weken met trainingsuren toe. Heerlijk!

Mijn eerstvolgende toernooi is in maart, dan vertrek ik naar Florida. Om dan eindelijk weer eens een wedstrijd te spelen!

Liefs, Aniek

maandag 2 december 2013 om 18:06

Hierbij de foto met Junior uit Sint Maarten! :-)

maandag 2 december 2013 om 17:05

Sint Maarten 2013

Hallo allen,

Vlak na de US Open ben ik geblesseerd geraakt. Ik had te kampen met een peesschede ontsteking. Mijn geduld werd enorm op de proef gesteld, acht weken niet tennissen! Pfoe!! Gelukkig heb ik toch fysiek wat werk kunnen verzetten samen met mijn fysieke trainer Maarten te Velthuis. As we speak, ben ik weer begonnen met tennistrainingen. Ik heb vandaag mijn eerste drie kwartier gehad, en het ging super!

Maar ik wilde jullie eigenlijk iets heel anders vertellen! Ik kom namelijk net terug van the Friendly Island, Sint Maarten! Daar heb ik met een paar andere rolstoeltennissers mijn steentje bijgedragen aan de Awareness week. Op Sint Maarten worden veel gehandicapte mensen nog achter gehouden. Waar ze in Nederland mensen met een handicap achter de geraniums vandaan willen halen, laten ze die mensen in Sint Maarten daar juist fijn zitten. Enorm confronterend dus. Daarom is er het Be Able committee in het leven geroepen. Fantatische mensen daar, zorgen voor meer awareness voor mensen met een handicap. En dat deden ze onder andere door tennissers uit te nodigen voor een toernooi. Niet alleen werd er veel getennist, maar er zijn ook veel scholen bezocht. Want awareness begint ten slotte bij de kinderen!  Wat een feest was dat zeg! Al die enthousiaste kinderen waren enorm onder de indruk wat wij allemaal in een rolstoel konden. Ook zijn wij op bezoek geweest bij de Gouverneur waar wij ons verhaal mochten doen. Dat was echt wel heel erg indrukwekkend.

Toen ik vorig jaar ook al te gast was op het eiland, brak mijn hart toen ik zag dat sommige mensen niet eens een eigen rolstoel hadden. En als ze dat al hadden, waren dat oude stoelen. In Nederland hebben wij het geluk dat wij een rolstoel krijgen van de gemeente en daarnaast ook nog eens een sportrolstoel. Daarna ben ik gaan kijken wat ik voor Sint Maarten kon doen. En dus dankzij mijn sponsoren Invacare en Dunlop heb ik daar rolstoelen en rackets kunnen doneren aan de lokale spelers. Zij hebben mij wel vijf keer gevraagd: Aniek, mogen we dit echt houden? Is dit echt voor ons?  Oh wat waren ze er gelukkig mee!! Invacare en Dunlop, hartelijk dank voor dit geweldige gebaar!

Foto's volgen nog!

Liefs, Aniek

dinsdag 10 september 2013 om 17:05

It must be love...

Duizend maal excuus dat ik niet eerder de tijd heb gevonden om mijn verhaal hier te plaatsen. Maar de US Open is nogal een drukke en hectische week geweest. Ik ben US Open champion geworden!! Aaaaaah!!! Zo blij!

In de kwartfinale won ik van Jiske met 62 62. Daarna kwam ik Yui Kamiji voor de tweede week op rij tegen. Die vrijdagmiddag ging het een stuk beter gelukkig. Na een zwaarbevochten drie setter (46 75 62) behaalde ik de finale! Die is zondag middag gespeeld. Ik speelde tegen Sabine Ellerbrock. Wat een killer van een partij! Ik heb nu nog spierpijn. Maar na 36 62 76 en drie uur tennissen kwamen de verlossende woorden: Game Set Match van Koot. Tranen van blijdschap rolden over mijn wangen. Ik ben er zo blij mee! Daarnaast heb ik ook weer de nummer 1 positie te pakken. Een stoere bijkomstigheid.

De dubbel ging afgelopen week ook super. Jiske en ik hebben de US Open in het dubbelspel gewonnen en daarmee de Grand Slam 2013 voltooid. Samen zijn we Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en US Open winnaars in het jaar 2013. Wat een geweldige bekroning op onze samenwerking.

Dan rest mij nu alleen nog om een paar mensen heel hartelijk te bedanken. Mijn begeleidingsteam. Heren heel hartelijk dank voor jullie geweldige steun. Jiske, hartelijk dank voor het dubbelen! Ik vond het weer super leuk. Mijn trouwe sponsoren, zonder jullie was het allemaal niet mogelijk geweest. En natuurlijk mijn familie voor de lieve woorden en steun de afgelopen twee weken.

Nu is het tijd voor een paar dagen family time en om de jet lag aan te gaan.

Hartelijk dank allemaal voor jullie positieve berichten. Door jullie kwam ik in die flow!

Liefs, Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER