Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

zaterdag 7 april 2012 om 09:09

Florida Open 2012

Sometimes you win, sometimes you loose. Helaas gisteren in de kwartfinale van Annick Sevenans verloren. 61 57 26. Ik had het in m'n handen maar het glipte weg. Ik kon het ook niet omdraaien tactisch en mentaal niet. Annick speelde degelijk en ik maakte de nodige fouten. Jammer maar helaas. Succes voor haar in de volgende ronde.  Ik heb het goed nabesproken met Aad, en ik weet waar ik aan moet werken.

Ik kreeg wel een heel groot compliment van Jiske die avond. Dat ik een goede veerkracht had om de knop om te zetten voor de dubbel. We speelden de dubbel tegen het Koreaanse duo Whang/Park. En dat ging super lekker. 61 62. Daar was ik wel heel erg tevreden mee. Nu de knop om en weer verder met de dubbel.

Vandaag spelen we de halve finale tegen het Duitse duo Kruger/Ellerbrock. Een pittige kluif, maar we gaan vooralsnog gewoon van ons zelf uit en niet van onze tegenstanders. De batterij is weer volledig opgeladen en ik heb er weer zin in.

Gisteravond heb ik superleuk nieuws ontvangen. Ik ben Sportvrouw door de jaren heen geworden in Dinxperlo. Wat een eer!!  Hartelijk dank voor deze gave prijs.

Liefs, Aniek

woensdag 4 april 2012 om 10:10

Florida Open 2012

Hoi allemaal,

Hier was ik weer. Wat scheelt het toch enorm dat ik, mede dankzij mijn stichting en Expert Mastebroek Dinxperlo, een laptop heb. Zo kan ik elke dag even mijn website updaten. Zo kan ik toch een beetje alles delen wat mij hier overseas zoal bezig houdt. 

Vandaag was het eigenlijk een practige dag. Na een onrustige nacht, en een ontbijtshake en een starbucks zijn we naar de banen gereden. Jiske rijdt, ik bedien de muziekknop! Iets waar mijn ouders altijd heel erg zenuwachtig van worden als ik bij hen in de auto zit. Maar, ik kan me goed beheersen! We hebben een Iphone en een aux cable. Dus we luisteren vanalles.  En nee, ik shuffle niet om de twee seconden..  misschien 10 seconden dan.  Ok, Aniek, je dwaalt af..  Omdat er heel veel spelers zijn op dit toernooi, was het lastig om trainingsbanen te boeken. Je kon eigenlijk maar voor een half uur inschrijven. Niet handig dus!  Mijn plan was om twee keer een half uur te gaan trainen. Maar ik kreeg last van m'n nek, dus ik heb maar een half uur getraind. Ik ben daarvoor en daarna naar de fysio geweest. Gewoon een knoop in m'n nek spier. Oftewel, veel getennist de afgelopen weken.

Maar ik kan je vertellen, het was niet m'n dag. Zelfs m'n Skinny Double Tall Laté kreeg me niet in m'n hum.  Na het trainen heb ik met m'n coach gesproken, en hij zei ook: ga maar lekker terug naar het hotel. Ga maar relaxen. Morgen ga je gewoon weer volle bak.  Ik heb goed naar hem geluisterd. In de middag nog even geskyped (is dit al een werkwoord?) en Law en Order gekeken. Dit land is zo fantastisch. Ze hebben hier een Law en Order channel. Echt zo'n programma waar je zo in kunt vallen. Ook maar even Room Service besteld in m'n camping outfit. Later op de avond zijn we voor ons vaste ritueel nog even naar de Starbucks gereden. Aniekje is weer in het land der levenden!  In Amerika zeggen ze soms ook wel, als ze een mindere dag hebben: Oh my god, i had such a HumDrumDay.  Klinkt gewoon grappig!

Morgen speel ik de tweede wedstrijd. Ze beginnen hier al om acht uur met de eerste wedstrijden. Dus ik ga al inspelen om half 9. Dus vroeg uit de veren.  Nu nog even een episode kijken van Law en Order en dan lekker tukken.

Sleep tight till the morning light,     Liefs, Snooki

dinsdag 3 april 2012 om 17:05

Florida Open 2012

Wat een heerlijk weertje hier!! Het was vandaag dertig graden en volop zon. Bakken en braden dus. Ik heb vanmorgen anderhalf uur met Marjolein getraind en daarna wat fitness technieken doorgenomen met iemand van een ander team. Heel interessant. Ik zie dat ik mijn oefeningen op nog meer manieren kan gaan doen. Morgen gaan we vanalles uit proberen. 

In de middag heb ik Skype uitgevonden. Wat leuk is dat!! Ik heb het thuisfront gebeld en andere leuke mensen. Lekker gebabbeld.. gewoon omdat het kan.  Later in de middag heb ik me ingeschreven voor het toernooi. Ik heb een prima loting. Maar natuurlijk, moet je eerst maar eens zien hoe je form is op die dag. Deze week speel ik ook wederom het dubbelspel samen met partner in crime Jiske Griffioen.  Whoop!!  We hebben de beste deal ever! Jiske gaat 's ochtends starbucks voor ons halen, en ik in de avond.  Heerlijk!

Morgen staat er een training op de planning. Daarna eventjes de fitness in voor wat Pilates!  Oh trouwens, ik wil dit moment even met jullie delen. Jiske Ben en ik hadden dit liedje elke dag op toen we van of naar het strand reden!  Vooral even luisteren, daar word je toch blij van!  http://www.youtube.com/watch?v=AmuKdoe8MvI&ob=av3e  

Via deze weg wil ik ook eventjes twee mensen feliciteren. Geen idee of ze mijn site bekijken, maar ik kan het niet laten!  Rob Mastebroek:  Zwager, van harte gefeliciteerd met je verjaardag.  Evert-Henk van Koot Papa:     Vati, gefeliciteerd. Nieuwe lente, nieuw begin! You know what i'm talking about!

Liefs uit Sunshine State Florida,

Aniek

zaterdag 31 maart 2012 om 17:05

Pensacola Open 2012

Het heeft weer eventjes geduurd voordat ik wat op mijn site kon plaatsen! Wat heb ik een bewogen weekend gehad. In de halve finale heb ik tegen Marjolein Buis gespeeld. Een erg moeilijke speelstijl heeft ze. Zij neemt heel vaak de vaart uit de bal, en dat is totaal niet mijn spelletje. Maar wat een goede focus en een goede mentaliteit al niet kan doen.  62 61 gewonnen en dus daar naar de finale, Jawohl!   Diezelfde dag hebben Jiske en ik ook de halve finale dubbel gespeeld tegen het Duitse duo Kruger/Ellerbrock.  In de eerste set hadden we veel moeite met het behouden van onze concentratie, maar we wisten toch de set naar ons toe te trekken met 64. De tweede set ging heel erg solide, 60! Twee finales dus!!  Aniekje blij.

Op de zondag heb ik mijn finale gespeeld tegen Esther Vergeer. Mede dankzij een smsje van mijn familie, heb ik met een heel andere instelling op de baan gestaand. Ik vertelde mezelf: blijf geloven in jezelf, blijf gaan. De eerste set ging eigenlijk al heel erg goed. Ik kon goed meekomen met het spelletje en bleef genieten. 36.  In de tweede set merkte ik dat ik iets meer in de wedstrijd kwam. Na twee matchpoints tegen op 45 ben ik voorgekomen op 65. En toen patsboem,was ik ineens toch een tikkeltje zenuwachtig!! Stom he..   Maar ik kon de set wel naar moe toe trekken in de tie break, 74.  Derde set! In de derde set begon Esther zwaardere spinballen te spelen waar ik nog niet zo snel grip op had. Ik heb kansen gehad om geloof ik 21 voor te komen en om later 33 te maken. Maar helaas, die kon ik toch niet pakken. De derde set verloor ik met 26.  Al met al toch een fantastische wedstrijd. En voor mij de eerste keer dat ik Esther echte tegenstand kon bieden. De wedstrijd duurde erg lang en het was echt heel erg heet.  Toen het afgelopen was, zat ik met een brok in m'n keel. Want het was echt een rollercoaster van emoties, die 2,5 uurtjes. Maar na een fijn telefoongesprek met het thuisfront kon ik er weer tegenaan in het dubbelspel!   Jiske en ik hebben samen de dubbel titel gepakt tegen Vergeer/Walraven! Whoehoeeeee!!!   76 37 63. We stonden 3-0 achter in de derde set. Maar we hebben toch dat knopje kunnen vinden om het om te draaien.   Heerlijk gevoel!

Diezelfde avond hebben we de auto ingepakt en zijn we begonnen aan onze roadtrip naar Boca Raton, waar ons derde en laatste toernooi plaats gaat vinden.  Wat zat er een energie in die auto, en nee dan heb ik het niet over de motor. Bijna elke 20 minuten ging het ongeveer zo: Hey Aniek...  we... hebben GEWONNEN!      Hey Jis.... weet je...  we hebben GEWONNEN!   Jiske was een prima chauffeur en de muziek klonk goed in de oren. Na een uurtje of vier zijn we gestopt in een hotel in Madison Florida.  Elke 4 miles is er wel een exit met tenminste 4 hotels!  En op die lange weg, bleken wij gewoon in het zelfde hotel te zitten als drie andere Nederlanders. Dan kijk je best raar op hoor als je elkaar weer bij het ontbijt treft! Ik kwam lachend de lift uit. 

Nu ik dit schrijf, lig ik languit op bed in onze hotelkamer. Ik deel deze week wederom de kamer met Jiske. We hebben heerlijke (of zoals m'n zus het zou zeggen: HEEEURLIJK)  bedden en een grote voorkamer wat deze week als onze walk in closet zal dienen.  Gewoon... omdat het kan!      Morgen ga ik anderhalf uur trainen en ik wil eigenlijk nog wat activiteiten gaan doen in de fitness. Trouwens,  toen ik net in de starbucks was zag ik ineens een foto van mezelf hangen!!  De NEC Wheelchairtennis poster hing gewoon in de starbucks! Hoe cool is dat haha!   Ik zal de foto snel posten.  Nu eerst lekker slapen.

Liefs, Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER