Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

maandag 5 september 2016 om 17:05

Paralympics 2016

Joehoeeee!

Daar was ik dan. En wel vanuit Rio de Janeiro. Het mega evenement waar ik lang voor gewerkt heb, is eindelijk daar. De Paralympics!

Ondertussen zit ik hier al een paar dagen. Afgelopen donderdag zijn we onder veel media belangstelling en lieve knuffels van familieleden uitgezwaaid op Schiphol.  De reis verliep prima, en alle spullen en al die rolstoelen van alle atleten zijn goed aangekomen.  Na een dagje acclimatiseren zijn we op de vrijdag begonnen met trainen op de officiële banen. 

Het voelt fantastisch om in het Olympisch dorp te mogen zijn. Wat een eer om deel uit te maken van TeamNL. 

De komende dagen blijf ik fijn doortrainen met mijn coach Hans Jurgen. Over een paar dagen begint het al! Ik heb er zoveel zin in!

Tot snel!
Liefs,
Aniek

maandag 6 juni 2016 om 17:05

Roland Garros 2016

Na de Japan Open zijn we nog een week in Japan gebleven voor de World Team Cup. Die speelden we in het indrukwekkende Tokio. Waarschijnlijk hebben veel van jullie het al meegekregen maar daar hebben we samen met het Nederlandse damesteam de World Team Cup voor de 29e keer gewonnen. Het was weer een hele eer om voor ons land te mogen spelen. Wederom een prachtige ervaring.

Na de world team cup ben ik meteen naar Parijs gevlogen voor Roland Garros. Normaal gesproken is het altijd mooi weer in Parijs. Maar het kwam helaas met bakken uit de lucht. Op de maandag en dinsdag hebben we indoors moeten trainen. Gelukkig konden we op de woensdag dan eindelijk buiten op gravel trainen. Mijn eerste ronde speelde ik tegen Yui Kamiji. Een pittige loting dus.  De eerste set ging erg goed, 62. Ik speelde met een goede focus en ik voerde mijn tactiek goed uit.  Helaas verdween die focus in de tweede en derde set. Al met al verloor ik 26 60 63. Wat baalde ik zeg! Ik was er zo dichtbij.  Een tijdje later kon ik goed benoemen wat ik de volgende keer beter zal moeten doen, en wat ik goed deed die wedstrijd.
De volgende dag mochten Jiske en ik gelukkig wel dubbelen. De halve finale speelden we tegen Ellerbroock/Famin. Met 63 64 was het hier en daar een beetje een lastige wedstrijd. Maar we hebben degelijk gespeeld!
De finale speelden we tegen Kamiji/Whiley. En weer moest het in de derde set super tiebreak beslist worden. Jammer genoeg verloren we met 36 64 6-10.
Ik kan dus wel zeggen dat Roland Garros voor mij qua resultaten een beetje een teleurstelling was.  Maar goed, hier ga ik samen met mijn team weer van leren en we gaan de focus op het volgende avontuur leggen. 

Liefs,
Aniek

zondag 22 mei 2016 om 17:05

Japan Open 2016

De halve finale verliep niet zoals ik gehoopt had. Ik heb van alles geprobeerd maar ik maakte zelf veel te veel foutjes. En als je zoveel foutjes maakt, dan ga je het ook niet winnen. Een beetje een gevalletje van: eigen schuld dikke bult. 2-6 4-6.
Jiske mochten later nog wel dubbelen tegen het Franse koppel Morch/Famin.  Gelukkig ging het toen wat beter. Met 6-2 6-2 waren we door naar de halve. 
De halve finale dubbel hebben Jiske en ik gisteren tegen Buis/deGroot gespeeld. Al met al was het een steady wedstrijd met een goed niveau. Met 6-4 6-1 waren we door! Joepie! Daar waren we toch wel heel blij mee.
Aan het einde van de middag mochten we al de finale spelen tegen Whiley/Kamiji.  En weet je wat?.. Niks lukte! Helemaal niks. Wat we ook probeerden, we liepen constant tegen foutjes aan.  Zo stom. Maar uiteindelijk hebben we ervan geleerd, en focussen Jiske en ik ons weer op het volgende avontuur. Samen sterk.
Bij deze bedank ik ook graag mijn coach Hans Jurgen Striek dat hij deze week hier was. Hij heeft mij begeleid, en dat was enorm fijn. Dit was allemaal niet mogelijk geweest zonder de steun van mijn sponsoren. Dus ook heel veel dank aan jullie. 

Vanavond gaat het Azië avontuur weer verder. Vanavond vertrek ik samen met de andere Nederlandse spelers hier naar Tokyo.  Daar zullen we aanstaande week de World Team Cup gaan spelen. Oftewel strijden voor ons vaderland, in het maar al te felle oranje!! (echt heel oranje :-) )

Tot snel,
Liefs,
Aniek

donderdag 19 mei 2016 om 17:05

Japan Open 2016

Hallo allemaal!

Daar was ik weer. Het werd na een maand trainen weer tijd om de tassen in te pakken en weer op avontuur te gaan. Bestemming: het verre oosten, Japan!
In Iizuka speel ik deze week de Japan Open. Ik ben hier onderhand alweer een paar dagen. Ik heb een gunstige loting. De eerste ronde speelde ik gisteren tegen Macarena Carbiliana uit Chile. Een meisje met een lastig te lezen spelletje. Maar gelukkig kon ik mij aan mijn plan houden en won ik met 62 62.
Vandaag stond de kwartfinale op het menu. Die speelde ik tegen de Amerikaanse Emmy Kaiser. Een meisje met superlange armen en die onder andere daardoor de ballen dus ook heel hard weg kan peren. Zo onberekenbaar als wat! Ondanks dat het moeilijk was om ritme te vinden tegen haar, kon ik toch mijn eigen spelletje spelen. Al met al was het een prima wedstrijd, en kreeg ik een voldoende van de coach!
Eigenlijk zouden Jiske en ik ook de dubbel nog moeten spelen vanmiddag, maar het schema liep zo enorm uit dat deze verzet is naar morgen.

Maar morgen ligt alle focus eerst op mijn halve finale in het enkelspel. Die speel ik tegen de publieksfavoriet Yui Kamiji.  Ik heb er zin in! En ik vind het maar wat fijn dat mijn coach Hans Jurgen Striek erbij is deze week. Het feit dat ik mijn coach mee kan brengen, heb ik volledig te danken aan mijn sponsoren.  Echt super!

Fijne dag allemaal!
Liefs,
Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER