Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

zondag 29 juli 2012 om 17:05

Arnhem, 29/7/2012

Ik ben weer terug uit Zeeland. Ik heb intens genoten van een paar dagen in de zon met een geweldig gezelschap. De eerste dag had ik echt moeite om mijn rust te vinden. Na vijf minuten in de zon, stond ik alweer op om iets anders te doen. Dat laat alleen maar zien dat ik nog steeds in het ritme van toernooien zat. Alles draaide om tennis. Het is goed om even een paar dagen vrij te nemen. In het begin was ik daar vaak bang voor. Wat nu als ik helemaal vergeet om te tennissen? Wat nu als ik niet meer weet hoe ik mijn forehand sla? Maar dat is gelukkig allemaal nooit voorgekomen. Rust doet mij goed. Vooral mentaal is de batterij weer opgeladen.

De komende week ga ik weer trainen. Maar ik geniet vandaag en morgen nog even van mijn 'vakantie'. Men vraagt mij, wat is je volgende toernooi? Oh, dat zijn de Spelen in London. Ik schrik er zelf van, als ik het zeg. Het komt nu zo dichtbij. Komende week mag ik mijn kleding ophalen. Ik weet zeker dat mijn hart sneller zal kloppen als ik mijn kleding in ontvangst mag nemen voor bijvoorbeeld de Openingsceremonie.  Ik heb er vier jaar voor gewerkt. Die vier jaar zijn zo snel voorbij gegaan. Ongelofelijk. 

Tot snel!

donderdag 26 juli 2012 om 17:05

British Open 2012

De British Open heb ik voor mijn gevoel fantastisch afgesloten, mede dankzij Jiske! De dubbel finale speelden we tegen Marjolein Buis en Esther Vergeer. Het liep allemaal niet zo lekker en al snel kwamen we 26 35 achter te staan. Maar op matchpoint tegen kwam bij ons de ommekeer. De tweede set wonnen we met 75. En in de derde set kwamen we al snel voor te staan met 50. Gelukkig konden we de wedstrijd naar ons toe trekken op 52.  Opluchting en wat een enthousiasme ging er door ons heen!!  Bij deze, Jiske wederom bedankt voor het dubbelen. Op naar London!!

Nu ik dit schrijf zit ik al een paar dagen in Zeeland. Even de batterij opladen.  Na deze mini vakantie ga ik weer terug naar de tennisbaan, weer volle bak trainen, voor het volgende toernooi...  Oh dat zijn de Paralympics!  Spannend!!

Groetjes Aniek

vrijdag 20 juli 2012 om 17:05

British Open 2012

Gisteren heb ik mijn kwartfinale gespeeld tegen KG Montjane uit Zuid-Afrika. Een speelster waar ik de afgelopen keer van heb verloren. En die wedstrijd zat in mijn achterhoofd toen ik de baan op ging. De eerste set ging hartstikke goed. 63. Maar in de tweede verloor ik de grip op het spel. En al snel stond ik met 53 achter. Gelukkig heb ik toch het knopje kunnen vinden en won ik 4 games op rij, en daarmee de tweede set en de wedstrijd. 63 75. BOOM!

Vandaag heb ik mijn halve finale gespeeld tegen mijn dubbelpartner Jiske Griffioen. De eerste set ging hartstikke goed, boven mijn verwachting zelfs 62. In de tweede ging het een stuk minder bij mij en Jiske speelde veel beter dan in de eerste set. Ineens werd ik ontzettend zenuwachtig wanneer ik moest serveren. Die service lag geloof ik nog in m'n bed. Die was ik helemaal kwijt. Zonde, want mijn slagen liepen zo lekker. Al snel kwam ik 53 achter te staan. Maar wonder boven wonder, heb ik net als gisteren toch de achterstand weten weg te werken. 62 75, door naar de finale! Die speel ik morgen tegen Esther Vergeeer. BOOM!

Jiske en ik hebben ook de halve finale dubbel gewonnen tegen het Duitse duo Kruger/Ellerbrock 6262. Goed gevoel over mijn wedstrijden van gisteren en vandaag.

Dit is nu mijn vierde week van toernooien spelen. Ik moet zeggen, dit is echt mijn ultieme max. Ik heb in die vier weken denk ik drie dagen vrij gehad. Alle andere dagen was ik toch bezig met mijn tennis. En dat is gewoon best heel erg veel. Dus ik kan niet wachten om zondag avond weer naar huis te gaan.  Maar eerst even alle pijlen richten op een enkelspel finale en een finale samen met Jiske in het dubbelspel!

Liefs, Aniek

woensdag 18 juli 2012 om 17:05

British Open 2012

Elk uur zag ik op de klok voorbij gaan, de afgelopen nacht. Eens in de zoveel maanden krijg ik te maken met fantoompijn. En dan kan ik er helaas ook niets aan doen. Dus ik was blij dat ik vanmorgen mijn bedje uit mocht  en dat ik aan een nieuwe dag mocht gaan beginnen. Ik heb mijn eerste ronde vandaag gespeeld tegen Katharina Kruger. En ik kan je vertellen, ik was er die eerste set niet helemaal bij. Mijn lichaam was aanwezig op de baan, maar mijn gedachten waren heel ergens anders. Toch ben ik blij dat ik de tiebreak met discipline gespeeld heb. 76 61 was de uiteindelijke score.

Morgen speel ik mijn kwartfinale tegen KG Montjane uit Zuid-Afrika. De vorige keer heb ik van haar verloren. Dus ik heb wat goed te maken. Ik vind het spannend, maar heb er voornamelijk veel zin in.

Nu eerst een grote slaappil nemen en hopen dat de pijn de komende nacht weg blijft.   xxx Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER