Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

donderdag 31 maart 2016 om 17:05

Waka Waka, Zuid-Afrika

Zo zit je in Amerika, en zo zit je een week later in Zuid-Afrika!  Bizar!  Ik heb kunnen genieten van een paar dagen thuis voordat ik weer op pad mocht voor het volgende toernooi. In Benoni Zuid Afrika speel ik het eerste ITF1 toernooi. De eerste dagen verliepen de trainingen redelijk goed. Met het hoogte verschil in Zuid-Afrika, vliegen de ballen wel enorm. Dus dat was even flink wennen.
Vandaag mocht ik mijn eerste ronde spelen tegen Charlotte Famin. Met hangen en wurgen heb ik deze gewonnen. 46 76 76. Ik kan in ieder geval zeggen dat ik keihard geknokt heb.  Fijn dat er ook support was van de bondscoach en mede collega's.    Morgen speel ik de kwartfinale tegen Katharina Kruger aus Deutschland.

Wat wel fijn was aan vandaag, is dat we in de middag nog mochten dubbelen. Hoe verzuurd mijn armen ook waren, het was fijn om even ''lekker'' te spelen. Jiske en ik wonnen met 63 62 van Cabriliana/Mayara.  Morgen spelen we de halve finale tegen Ellerbrock/Mathewson. 

Maar nu eerst, slapen... en bijtanken!  En dankbaar zijn dat ik hier mag zijn, en de wereld mag bereizen. 

Liefs, Aniek

zondag 13 maart 2016 om 17:05

Pensacola Open 2016

Wat had ik die zondag anders voorgesteld zeg! Ik mocht mijn wedstrijd afspelen tegen Lucy Shuker. Maar ondanks een goed spelplan kon ik toch de belangrijke punten en games niet naar mij toe trekken. Telkens liep ik eigenlijk een beetje achter de feiten aan.  Ik verloor, terecht, met 76 75.  Ik was er wel even ziek van, maar later op de dag wist ik dat ik zelf sommige dingetjes beter moet doen de volgende keer. 
Gisteren zijn we via een kleine omweg, de outletwinkels, naar Baton Rouge gereden. Van shoppen word je moe! Dus het was een lang dagje. Maar het was hartstikke gezellig met collega Maikel. 

We kwamen aan in een prima hotel. En ik ben ook maar meteen m'n bedje in gegaan.  Vandaag staan er twee trainingssessies op het programma. Ik bekijk nog even of dat het 1 keer tennis en 1 keer fitness wordt, of gewoon 2 keer tennissen.  Hoe dan ook, zin in vandaag.  Laat het nieuwe avontuur maar beginnen.  Vanavond is er als het goed is , ook de loting.

Fijne dag allemaal!

Liefs, Aniek

zaterdag 12 maart 2016 om 17:05

Pensacola Open 2016

In de kwartfinale ontmoette ik Charlotte Famin. Ondanks bijna het zelfde scoreverloop, was het een heel andere wedstrijd. Met de dreiging van een stortbui en windkracht 10 op de baan was het soms best lastig om je aan je spelplan te houden. Ik speelde rustig en maakte weinig fouten. Hierdoor kwam ik met 5-2 voor te staan. Daarna volgde er een belabberde game van mij en een heel sterke game van Charlotte. Ineens was het 5-4!  Maar met een goed werkend spelplan en rust in mijn hoofd kon ik toch de eerste set met 6-4 naar mij toetrekken. In de tweede set heb ik mijn tactiek wat veranderd, en dat pakte goed uit. Ik won met 6-4 6-0! Al met al enorm tevreden!   Even later in de middag brak de hemel open. En hoe! Wat een hoosbui!

Vandaag moest ik tegen Lucy Shuker spelen. Maar door de aanhoudende regen en de slechte staat van de banen werden de wedstrijden uiteindelijk uitgesteld tot not before 4:30. Na ingespeeld te hebben met collega Marjolein Buis mocht ik de baan op. Lucy knalde er op los in de eerste games. En zo stond ik al snel met 2-0 achter. Maar daarna kreeg ik ietwat meer grip en pakte ik de derde game. Bij 1-2 deuce werd de wedstrijd gestaakt want de regendruppels kwamen weer hevig naar beneden.   De wedstrijd is nu verzet naar morgen 9:00 uur.  Dus lekker vroeg m'n bedje in vanavond!


Liefs, Aniek 

donderdag 10 maart 2016 om 17:05

Pensacola Open 2016

Daar was ik weer! En dit keer vanuit de United States of A!
Inmiddels ben ik hier alweer een paar dagen. Samen met collega Maikel Scheffers vloog ik afgelopen zaterdag via Atlanta naar Pensacola. Al met al was het weer een hele reis. Maar gelukkig verliep deze voorspoedig.
De eerste dagen hebben we allemaal hard getraind en veel ritme opgedaan. Omdat ik de afgelopen weken indoors heb getraind, was het enorm wennen om weer buiten te moeten spelen. Maar ach, wie doet je wat, met de zonneschijn op je malle gezichtje! :-)..

Vandaag mocht ik, na een paar dagen voorbereidingen, eindelijk aan de bak. Ik speelde tegen de Chinese Huang. Een jong meisje, met veel geduld en goede slagen. Ik kwam met mijn procesdoelen en spelplan al snel voor te staan met 4-0. Jammer genoeg raakte ik daarna de focus kwijt. Hierdoor speelde ik onbewust veel te veel door het midden. En daar maakte zij goed gebruik van. In een vloek en een zucht stond het ineens 4-4. Gelukkig kon ik toen mijn cool bewaren en pakte ik de eerste set met 6-4. In de tweede set speelde ik een stuk rustiger en slimmer. Met 6-4 6-0 door naar de kwart finale! Lekker!  Die mag ik morgen tegen Charlotte Famin spelen.

In de dubbel mochten Lucy Shuker en ik ook tegen de Chinese dames spelen. Zhu & Huang.  Ondanks veel goede momenten en een goed spelplan konden we net niet genoeg door drukken. Met 64 64 trokken wij aan het kortste eind. Super jammer.

Nu lekker slapen en de focus op morgen leggen,

Liefs, Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER