Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

donderdag 31 mei 2012 om 17:05

Korea Open 2012

Jajaaaaaaaa, de finale is daar!!  Ik heb vandaag mijn halve finale gespeeld tegen Lucy Shuker (GB) en met 62 62 gewonnen. Heerlijk gevoel! Voor mijn gevoel heb ik ook echt goed gespeeld. En met een goed stel hersenen! Aniek, i'm impressed!  In de eerste set kwam ik vrij snel met 5-0 voor te staan. En toen begon Lucy ineens een paar keer haar services en forehands weg te slaan. Toen dacht ik wel even, ho eens even. Wat gebeurt er nu? Maar ik dacht alleen maar, blijf bij je tactiek en blijf op 80 procent spelen. Ik vind 100 procent veel te leuk, maar als ik dat doe dan heb ik ook een hoog fouten percentage. Ik merk ook dat 80 procent mij veel rust en overzicht geeft. Achja, tijd zal het leren zei mijn coach eens. En ik geloof dat vandaag echt het kwartje viel.

In de tweede set ging het precies het zelfde. Weer kwam ik 5-0 voor te staan en toen begon het zelfde riedeltje weer. Twee games was ik kansloos. Ik riep hard uit: Ja je weet toch dat die forehand cross gaat,  harry nak!! Gelukkig kon ik de wedstrijd toch naar me toe trekken op 5-2. Ben heel erg tevreden met deze wedstrijd en vooral met het overzicht en de kalme Aniek op de baan.  Na de wedstrijd kwam er een Koreaan naar me toe, die mijn wedstrijd had gezien. Hij riep hard uit: Hey Hally Nak hahaha!  (oftewel Harry Nak in het Koreaans, genieten toch?!)   

Als ik vandaag had verloren dan had ik mijn vlucht omgeboekt en was ik naar huis gegaan. Maar ik ben nu heel erg blij dat ik nog een paar daagjes blijf. Zaterdag speel ik de finale tegen de Australische Daniela di Toro. Ik kijk er naar uit. Duimen jullie voor mij?

Het goede nieuws blijft komen, want ik heb me officieel gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen 2012! Ik wist het al een week maar ik mocht het nog niet naar buiten brengen. Maar het moment is daar, ik mag gaan!!  De komende dagen staat alles in het teken van vormbehoud en blessurevrij blijven. Maar ik heb een goed team achter mij staan en een fantastische stichting met fijne sponsoren, dus we gaan er wat van maken.

Kamsihamnidan Hai!  Liefs uit Seoul,  Aniek

woensdag 30 mei 2012 om 17:05

Korea Open 2012

Hier weer even een berichtje uit Seoul, Korea. Vandaag heb ik mijn kwartfinale gespeeld. Gisteren won ik vrij makkelijk van Louise Hunt uit Engeland. Vandaag speelde ik tegen Kanako Domori uit Japan. Wat een gehengel van beide kanten..  Je moet engelen geduld tonen en zo goed mogelijk je eigen spel proberen te spelen. Gelukkig ging dat goed. Met 62 61 op naar de halve finale. Die speel ik morgen tegen Lucy Shuker uit Engeland. Ik kijk er naar uit!

Vanmiddag ben ik even downtown Seoul gegaan. Wat een onderneming. Ik had vanuit het hotel een kaartje meegenomen met daarop de instructies voor de taxi chauffeur om mij weer terug te brengen naar het hotel in het Olympic park. Want ja, ook hier verwachten ze allemaal dat jij vloeiend Koreaans spreekt. Helaas.  Ik weet nog steeds niet het verschil tussen hallo en dankjewel. (hamsihamnidan en ajhasjioooo)  Dus ik blijf ook gezelllig Nederlands met ze praten. En dat kunnen ze zo te zien waarderen. Want we blijven allemaal lachen.   Vanavond ga ik waarschijnlijk ergens buiten het hotel eten. Ik kan even geen rijst meer zien. Wellicht morgen weer.

Verder vermaak ik me goed. Ik dacht in het begin van de week dat ik het nog wel zwaar zou krijgen. Vooral omdat ik zo'n heimwee had. Maar daar is Skype een enorm goede uitvinding voor. Neemt niet weg dat ik er enorm naar uit kijk om gezellig weer naar Dinxperlo te komen. Maandag gaat de reis weer naar Parijs voor Roland Garros. Dat uitje is voor mij altijd de kers op de taart. Dat toernooi blijf ik altijd magisch vinden.  En het gaafste is misschien nog wel dat mijn zus en haar vriend, mij waarschijnlijk komen aanmoedigen.

Maar voor nu blijven we nog even bij het Koreaanse gebeuren. Morgen is de weersverwachting goed, dus ik hoop dat ik nog wat zonnestraaltjes mee kan pikken zo op de baan. Vandaag was het mistig en zo broeierig warm. Bah bah.  

Wil je mij ook je verhaal kwijt? :)  Dan mag je me altijd mailen naar aniekvankoot@hotmail.com

Liefs uit Seoul!

maandag 28 mei 2012 om 17:05

World Team Cup 2012

Het is weer even een tijdje geleden dat ik wat op mijn site heb kunnen zetten. Ik had wat problemen met de eigen server van mijn website. Maar goed, dit is gelukkig weer opgelost. We zijn inmiddels een week verder. Een drukke week achter de boeg in Korea. We hebben hier namens Nederland de World Team Cup gespeeld. Ik heb deel uitgemaakt van het Nederlandse dames team, wat een eer! In de finale hebben we gewonnen van Japan. We hebben een mooi feestje gevierd en veel gelachen. Ook de junioren zijn wereldkampioen geworden, toppertjes! De heren hebben helaas in de finale van Frankrijk verloren, maar wat hebben ze het goed gedaan.

Vanmorgen heb ik het Nederlandse team uitgezwaaid. Ik blijf nog een weekje hier in Korea voor de Korea Open. Ik had graag mee willen gaan met de rest van het team. Maar aan de andere kant, ga ik hier ontzettend mijn best doen om een goed resultaat neer te zetten. Over een uurtje ga ik even trainen. Vanmiddag nog even de fitness in en dan lekker een boekje lezen op de kamer. Ik speel hier alleen het enkelspel. Dit omdat ik volgende week naar Parijs ga voor Roland Garros. Dus het leek me verstandig om een goede arbeidsrustverhouding te handhaven. 

Liefs, Aniek

woensdag 16 mei 2012 om 17:05

Japan Open 2012

Vandaaag kwam het zonnetje dan eindelijk om de hoek kijken. Dat maakt het toch een stuk leuker! Afgelopen nacht ontzettend slecht geslapen. Ik heb tot ongeveer een uur of drie alle minuten op de klok voorbij zien tikken. Beetje jammer!

Gelukkig heeft de vermoeidheid mij vandaag niet geremd. In het enkelspel heb ik tegen Yuko Okabe gespeeld. Een speelster waar ik af en toe best veel moeite mee heb. Vandaag ging het gelukkig ontzettend goed. 6062, op naar de kwartfinale! Die speel ik morgen tegen KG Montjane uit Zuid-Afrika. Een linkspoot. Iets wat ik zelden tot bijna nooit tegen kom. Ik hoor mensen altijd zeggen, weer een linkspoot, lekker lastig.  Maar daar sta ik zelf dus nooit bij stil, omdat ik zelf linkshandig ben. Maar we gaan morgen gewoon weer lekker tennissen, en dan zien we wel wat er gebeurt. De dubbel hebben Jiske en ik goed gespeeld. We wonnen vrij gemakkelijk met 6061 van het damesteam uit Taiwan. Door naar de halve finale. Die spelen we morgen tegen het Duitse koppel Ellerbrock/Kruger. Aufgeht's!

Nu ga ik proberen wat uurtjes slaap in te halen. Ik begin echt een beetje scheel te kijken zonder bril, dus ik denk dat het de hoogste tijd is om de binnenkant van mijn ogen te gaan verkennen.

Liefs uit iizuka Japan,   Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER