Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

donderdag 14 mei 2015 om 17:05

Japan Open

Ok... nu schrijf ik dit verhaal voor de derde keer... Want de afgelopen twee keer was ineens mijn verhaal en het internet weg.  Ik heb nog net niet het hotel bij elkaar geschreeuwd en mijn laptop uit het raam gekieperd. 
Verder gaat het kei goed hoor :-)..

Vandaag heb ik mijn kwartfinale tegen Yu-Yeon Park uit Zuid Korea gespeeld. Het ging eigenlijk super lekker! In het begin liet ik haar te veel scoren omdat ik zelf iets te passief was. Maar dat heb ik gelukkig mentaal en tactisch om kunnen draaien. Ik heb echt weer vrijuit kunnen tennissen, en dat is een heel fijn gevoel kan ik je zeggen.  Met 62 62 door naar de halve finale!  Die speel ik morgen tegen Jordanne Whiley uit Engeland. 

Heb er zin in!!

Liefs, Aniek

woensdag 13 mei 2015 om 17:05

Japan Open

Joehoe daar was ik weer!!

Gisteren was er weinig nieuws, behalve dat ik lekker getraind heb in de gym en op de baan!  Want aan het einde van de dag werd het droog.

Vandaag mocht ik mijn eerste wedstrijd sinds de blessure spelen. Ik speelde tegen een Thaise. Zij vertraagde veel en had de dropshot goed onder de knie.  Dat gecombineerd met windkracht 7, maakte het best lastig voor mij om in mijn ritme te komen.  Maar zonder al te veel af te wijken van plan en techniek, heb ik de wedstrijd netjes naar mij toe kunnen halen met 60 61. 
Morgen speel ik mijn kwartfinale tegen Yu-Yeon Park uit Zuid-Korea Zij is een best vaste speelster en speelt met veel marge in de bal. Dus ik denk dat het een leuke wedstrijd wordt!!   Het is in ieder geval weer een genot om wedstrijden te mogen spelen. 

Nu maar eens slapen, want afgelopen nacht kwam de jetlag om de hoek kijken en werd het een draak van een nacht.   Nu eindeloos schaapjes tellen!

Liefs, Aniek

dinsdag 12 mei 2015 om 17:05

Japan Open

Het blijft tegelijkertijd grappig en toch ook wel frustrerend:taalbarrières.   De gemiddelde Japanner spreekt geen woord Engels, en ikzelf spreek geen woord Japans.  Wanneer we wat willen uitleggen, proberen we het niet in een andere taal, nee dan gaan we gewoon harder praten!  En dan moet je net mij hebben! Dan raakt mij geduld snel op.      Dus we gaan gewoon weer over op het Nederlands praten tegen de Japanners en vriendelijk blijven lachen.  Want de mensen hier hebben altijd het beste met je voor. Ze willen je met alles helpen. (ook als je dat soms zelf niet wil)

Jammergenoeg was de gym gisteren dicht, dus ik kon helaas niet gymnastieken met de oudjes! Gelukkig heb ik wel twee heel goede trainingssessies gehad op de baan. De bondscoach Dennis is aangekomen en dat is fijn. Dan kun je toch tactieken bespreken en fijn trainen.

Toen ik vanmorgen het raam opendeed stond het zolderraam van de hemel open, want het komt met bakken uit de lucht vallen.    Ik hoop dat ik vandaag dus kan trainen. Want alle wedstrijden zullen nu op de indoorbanen gespeeld worden, dus het wordt krap!
Gisteren is ook de loting geweest. Eerste ronde heb ik een bye en daarna speel ik tegen een Thaise of een Japanse.Liefs, Aniek

zondag 10 mei 2015 om 17:05

Japan Open 2015

Oh wat is het toch fijn om weer verslag te kunnen doen van een eerste toernooidag! Want jawel, na een lange tijd van blessureleed en rehabilitatie mag ik weer aan de bak, eindelijk!  Vrijdag ben ik in Amsterdam samen met Maikel Scheffers op het vliegtuig gestapt naar Fukuoka Japan.  Ondanks het smooth talking van Maikel, kregen we dit keer geen upgrade. Maar dat mocht de pret niet drukken, ik mocht weer op reis! 

We kwamen om half negen s' ochtends aan in Japan. Dus het was gisteren vechten tegen de slaap. Ik mocht van mijzelf twee uurtjes slapen om daarna even naar buiten te gaan. Even eropuit! Helaas was er geen mogelijkheid om te trainen, anders was dat een perfecte remedie geweest tegen de slaap.

Vandaag heb ik goed kunnen trainen. Op zo'n eerste trainingsdag outdoors is het altijd enorm wennen. Maar ik voelde de slagen goed.  Ook tijdens de tweede trainingssessie kon ik goed de dingen doornemen die ik met mijn team in Zevenaar getraind heb.

Op naar morgen dus! De dag zal weer bestaan uit trainingen en er staat een gym sessie op het programma. De gym hier in Fukuoka wordt veelal bezocht door de oudere Japanners. Oftewel 70+ (?).  Maar zij zijn er niet minder fanatiek om! 

Fijne moederdag allemaal!  En natuurlijk speciaal een fijne moederdag voor mijn eigen moeder, Edith van Koot!  <3

Liefs,
Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER