Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

zaterdag 24 januari 2015 om 17:05

En de schoonheidsprijs gaat naar?? Niet naar mij! Melbourne Open, halve finale

Vandaag heb ik mijn halve finale gespeeld tegen KG Montjane. Ik heb bij lange na niet mijn niveau gehaald en heb slordig gespeeld. Maar dat gezegd, ik heb wel hard geknokt. Ik heb geroeid met de riemen die ik had vandaag en dat was genoeg.  Met 7-6 en 7-5 mag ik door naar de finale. Die speel ik morgen tegen Sabine Ellerbrock. Ik vind het echt fijn dat ik nog een keer mag spelen. Ik heb mijn game plan al helemaal klaar in mijn hoofd en ik heb er zin in.

Maar nu eerst, even heel veel en heel lang slapen. Want die zon die neemt alle energie weg! Wat een ellende hè! ;-).

Liefs, Aniek

vrijdag 23 januari 2015 om 17:05

Badmeester, ben ik al bruin?

Daar was ik weer!  En dit keer vanuit het zonnige Glen Waverly, Melbourne! Wat is het fijn om hier weer terug te zijn. Om überhaupt weer in Australië te zijn eigenlijk, want het was wel een gemis hoor vorig jaar.
Deze week speel ik het voorbereidingstoernooi voordat we naar Melbourne Park afreizen voor de Australian Open. Het is maar een klein toernooi en er zijn minder punten te halen dan in bijvoorbeeld Sydney.  Maar het is natuurlijk wel heel belangrijk om meer ritme op te doen! Want dat kan ik wel gebruiken.
Vandaag heb ik mijn eerste enkelwedstrijd gespeeld. Ik speelde tegen Sarah Calati uit Australië. Een meisje wat nog niet heel lang speelt. Ik verwachtte niet heel veel van haar spel omdat ik haar al een keer eerder had zien spelen. Maar daar had ik me even goed op verkeken. In de eerste twee games sloeg ze mij finaal weg. Oeps Koot, iets beter je tegenstander lezen voorafgaande eigen wedstrijden.   Gelukkig kon ik wel makkelijk de knop om zetten en een goed niveau halen. Helaas beet ik me op 5-2 nog even helemaal stuk op de wind. Die ballen raakten nog net het hek niet.  Maar daarna heb ik heel goed tennis laten zien, vooral in de tweede set. Met 63 60 door naar de halve finale. Die zal ik morgen tegen KG Montjane spelen. Ik heb er zin in!  Helaas speel ik deze week geen dubbelspel omdat mijn dubbelpartner slecht in orde was. Dat ze maar snel beter mag worden!
In de middag ben ik nog even naar de gym geweest. Even met gewichten geworsteld en moe geworden (en vooral een heel rood hoofd gekregen) op de handfiets. Heerlijk!  En ik heb zelfs mijn lach ingehouden toen dat kleine (bejaarde) vrouwtje van haar skippy bal viel.  Ik vermaak me hier wel!

Liefs, Aniek

zaterdag 17 januari 2015 om 17:05

De afgelopen twee dagen in Sunny Sydney!

Op de donderdag speelde ik mijn halve finale tegen Jiske. Mijn algehele conclusie? Ik was gewoon hier er en daar wat te slordig. En Jiske speelde vanaf 5-1 achterstand in de tweedes set, heel degelijk tennis. Ik verloor met 61 76.  Ik had maar een krap uurtje om te balen want we moesten ons al snel klaar maken voor onze dubbel. Gelukkig had ik toen mijn koppie leeg en hebben we samen fantastisch gespeeld tegen Kruger/Famin. 6-1 6-0.  Zo moet dubbelspel zijn! 

Gisteren speelden we de finale tegen onze grootste rivalen in het dubbelspel, Yui Kamiji en Jordanne Whiley. We hadden goede voorbereidingen getroffen voordat we rond 20:00 uur de baan op gingen. In de eerste set kwamen we met heel goed tennis snel voor met 4-1. Maar toen kregen de tegenstanders iets meer vat op ons spel. Gelukkig konden we toch de eerste set met 63 naar ons toe halen. De tweede set was veel te slordig van ons. We speelden te afwachtend en maakten wat simpele foutjes. Toen was het snel tijd om het hoofd leeg te maken en met 0-0 te beginnen in de derde set.  Die derde set was een achtbaanritje! Wat hebben we hard gewerkt. Maar met 6-4 winst in derde set was de wedstrijd voor ons!  Yessss!  Eindelijk winnen we weer eens met goed tennis van deze twee dames. Dat geeft de burger weer moed! 

Vandaag ga ik nog even trainen en dan ga ik morgen lekker genieten van een dagje vrij. Waarschijnlijk ga ik het strand opzoeken. Even aan dat kleurenschema werken! :-)

Fijn weekend allemaal!

Liefs, Aniek

donderdag 15 januari 2015 om 17:05

Sydney International

Ja de geweldige Maikel kwam net even met een nieuwe (werkende) Wifi code voor het internet!  Voor mij is het toernooi gisteren van start gegaan. Mijn eerste wedstrijd was meteen de kwartfinale. Ik speelde tegen KG Montjane uit Zuid-Afrika. Normaal speel ik daar graag tegen en heb ik altijd een goed werkend plan.  Gisteren ging het echter niet zonder slag of stoot. Ik speelde vrij slordig en haar slagen liepen vrij goed.  Ook ergerde ik me groen en geel aan de scheidsrechter die het keer op keer bij het verkeerde eind had.  Oftewel, een heel beste mentale leerschool dus!  Uiteindelijk won ik gelukkig wel met 6464.  Dat betekent dat ik vandaag de halve finale mag spelen tegen Jiske Griffioen.  Exciting!

In het dubbelspel hebben Jiske en ik gisteren ook de kwartfinale gespeeld. De eerste ronde was meteen een pittige wedstrijd.  Gelukkig kwamen we wel met een lach van de baan. Met 64 64 versloegen we Lucy Shuker en KG Montjane.   Vandaag staat de halve finale dubbel op het menu.    Eerst de enkel en daarna de dubbel!

Nu eerst nog even genieten van een kopje thee en slechte televisie!

Slaap lekker allemaal!
Liefs,
Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER