Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

vrijdag 4 april 2014 om 17:05

Pensacola Open 2014

Daar was ik weer! En nu vanuit het zonnige Nederland. Ik vind het heerlijk om weer terug te zijn!

De tweede week, en het tweede toernooi is goed verlopen. In de kwartfinale kwam ik al meteen uit tegen KG Montjane. Ik begon wat stroef, maar  trok toch elke keer aan het langste eind in de eerste set. 7-5. In de tweede set kwam ik al snel voor te staan met 3-0. Toen begon ik een beetje te haperen en begon zij beter te spelen tot 3-3. Daarna kon ik mijzelf bij elkaar rapen en door stoten tot 6-3.  In de halve finale kwam ik Jordanne Whiley tegen. Al met al was dat een heel degelijke wedstrijd van mijn kant. 6-2 6-2. In de finale kwam ik Jiske Griffioen tegen. Dezelfde tegenstandster als de week ervoor dus!  Gelukkig wist ik nu iets beter wat ik moest toen tegen haar en liep mijn service beter. Toch verloor ik de eerste set met 4-6. In de tweede set kon ik gelukkig op het nippertje de belangrijkste punten pakken, en daarmee ook de set 7-5. In de derde set had ik nauwelijks nog last van zenuwen en kon ik iets vrijer spelen. Ondanks een blessure van Jiske, heb ik toch mijn focus vast weten te houden en kon ik de derde set en daarmee de wedstrijd naar me toe trekken. 6-1. Pensacola Open Champion! Whohoo!  

Ik ben ontzettend blij met deze wedstrijd. Puur omdat het gewoon weer een stukje beter ging dan de week ervoor. Ik heb nog genoeg aspecten te leren en te verbeteren, maar deze toernooien hebben mij alvast weer frisse moed gegeven voor de volgende keer.

Mijn eerstvolgende toernooi is eind april. Dan reis ik naar Zuid-Afrika voor een ITF Super Series event.

Tot dan!   Liefs, Aniek

zondag 23 maart 2014 om 17:05

Cajun Classic, Baton Rouge

De finale ging niet zoals ik gehoopt had. Helaas verloren met 3-6 5-7 tegen Jiske Griffioen. In de tweede set heb ik wel veel kansen gehad, zelfs een setpoint! Maar ik kon deze helaas niet verzilveren. Al met al ben ik wel blij met de finale en de afgelopen week. Ik heb goed tennis laten zien, en ga met een opgeheven hoofd door naar het volgende toernooi in Pensacola.

Na de finale zijn we met z'n allen in de auto gestapt opweg naar New Orleans, om daar een avondje en een dagje de toerist uit te hangen. We hebben met de hele crew heerlijk gegeten bij Frenchmen Street, een echte eye catcher van de stad. En dat heb ik maar weer mooi mogen meemaken! :-).. Omdat het weer vanmorgen wensen te over liet, zijn we in de auto gestapt en naar Pensacola gereden, met een tussenstop bij de Outlet Factory. Ja dat is gevaarlijk ;-).. maar gelukkig heb ik me weten in te houden.

Komende week verblijf ik samen met spelers Ben Weekes en Jiske Griffioen in een hotel aan het strand. Overdag staat alles in het teken van tennis en fysieke training maar als we 's avonds terug komen dan kunnen we genieten van een fantastisch uitzicht! Life is good!

Morgen gaan we rond  een uur of 10 trainen en later in de middag nog een keer. 's Avonds zal de loting plaatsvinden. We zullen zien!

Liefs, Aniek

zaterdag 22 maart 2014 om 17:05

Cajun Classic, Baton Rouge

Daar zijn we weer! Gisteren heb ik mijn halve finale gewonnen tegen Lucy Shuker met 63 62. Ondanks veel zenuwen met de service, ben ik op de belangrijke punten toch overeind gebleven. Dus daar was ik toch wel poepie trots op!  Daarna hebben Marjolein en ik de kwartfinale dubbel gespeeld tegen Katharina Kruger en Louise Hunt. We kregen heel wat tegenstand, maar bij ons ging het best heel erg lekker! Die wonnen we met 62 64. (volgens mij, weet het niet helemaal zeker!)

Vandaag mocht ik aantreden tegen de huidige nummer 1 van de wereld, Sabine Ellerbrock. Een gewaagde tegenstandster met goede slagen. Al snel kwam ik tot mijn eigen verbazing voor te staan met 4-1. Toen maakte ik was simpele foutjes helaas. Gelukkig kon ik op 4-4 mijn service goed behouden en kon ik mijn vuistje laten zien! Op 5-4, dacht ik alleen maar: GAAN! BIJTEN! En dat lukte! In de tweede set was het zenuwachtige randje er af en kon ik met vertrouwen doorstoten tot 5-0. En toen ineens begon ik te denken: wow Aniek, het gaat best goed!  Gelukkig kon ik op 5-1 toch de set naar me toe trekken.  En een glimlach van oor tot oor is er tot aan de dubbel op mijn gezicht gebleven. 

Marjolein en ik speelden onze halve finale tegen Sabine Ellerbrock en Lucy Shuker. We hebben heel wat kansen gehad, maar trokken elke keer aan het kortste eind. Jammer maar helaas verloren met 36 67. Marjolein, alsnog dankjewel voor het dubbelen!

Vanavond ga ik lekker vroeg naar bed. Ik ben zo moe! Want tennissen in 28 graden en super felle zon, gaat je niet in de koude kleren zitten. Morgen speel ik mijn finale tegen Jiske Griffioen. Momenteel gaat het hier elke dag ietsje beter, dus we zullen zien wat morgen gaat brengen.

Liefs, Aniek

donderdag 20 maart 2014 om 17:05

Cajun Classic, Baton Rouge

Vandaag stonden er geen wedstrijden op de planning. Dus ik heb lekker mijn eigen ding gedaan vandaag! Vanmorgen om 8:00 uur in mijn pyjama via Facetime mentale training gehad en daarna lekker rustig ontbeten. Toen was het alweer tijd om naar de banen te gaan. Gelukkig was er nog een practise court over rond twaalf uur. Dus kon ik in alle rust naar de gym gaan en daar even mijn krachtprogramma draaien. Daarna heb ik een uurtje getraind met een Amerikaanse. En het ging best wel heel lekker! Natuurlijk ook niet zo gek in 25 graden en een zonnetje :-)..    In de middag hebben Marjolein en ik nog wat dubbeltraining gedaan.   Daarna, rond een uur of 3 vond ik het wel goed voor vandaag.  Lekker terug gegaan naar het hotel, onder de douche gesprongen, en daarna even naar het winkelcentrum geweest. Ja ik kon het niet laten!

Morgen speel ik niet voor 11:00 uur tegen Lucy Shuker. Ik heb er zin in!  Maar nu eerst even slapen, want mijn ogen hangen al op half twaalf!

Liefs, Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER