Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

woensdag 22 mei 2013 om 17:05

World Team Cup 2013

Op onze eerste dag mochten we aantreden tegen de Verenigde Staten. Jiske speelde tegen Kaitlyn Verfeurth en won met 64 61. Een lekkere start dus! Ik mocht daarna tegen Emmy Kaiser. Ik had veel moeite met mijn service en om mijn zenuwen onder controle te houden. Maar toch kon ik mijn service enigzins terug vinden samen met Hans Jurgen, onze coach die op de baan zat. Jiske en Sharon hebben later die middag de dubbel ook gewonnen. Een 3-0 winst in wedstrijden op de eerste dag, dat is lekker!

Vandaag moesten we tegen Thailand spelen. Speelsters die je normaal niet zo vaak op de tour ziet. Maar tijdens een world team cup komen ze altijd wel sterk uit de hoek. Dus ja dan ben je natuurlijk wel op je hoede. Jiske speelde een super eerste enkelpartij en won met 62 62. Daarna mocht ik tegen Sakhorn Kanthasit uit Thailand spelen.Ik ga er geen woorden aan vuil maken, maar ik heb vandaag kunnen zien wat het begrip: sportsmanship inhoudt. In het Nederlands: sportiviteit, sportief gedrag vertonen. Mijn tegenstandster deed vandaag alles binnen haar kunnen om mij met onsportief gedrag uit mijn concentratie te krijgen.  Toch kon ik de wedstrijd met 64 61 naar me toe trekken. De tranen kwamen van opluchting.   Gelukkig was de middag een feestje. Sharon en ik speelden samen de dubbel. En dat ging super lekker, 62 63.   Daarmee zijn we met het damesteam door naar de halve finale hier op het WK in Turkije. Die spelen we morgen tegen Japan.   Verder zijn de junioren ook door naar de halve finale en de heren zullen morgen hun tweede poulewedstrijd spelen.    Dus Team Netherlands gaat lekkerrrrrrrrr!

Liefs, Aniek

maandag 20 mei 2013 om 17:05

World Team Cup 2013

Na drie jaar keert het Nederlandse team weer terug op het prachtige resort Ali Bey in Manavgat Turkije. Daar spelen wij deze week de World Team Cup. Het WK voor landenteams. Één van mijn meest favoriete evenementen.  Dit jaar kunnen de dames voor de 26e keer wereldkampioen worden, dus je kunt je voorstellen, de lat ligt helemaal niet hoog hoor ;).  Ik heb de eer om samen met Sharon Walraven en Jiske Griffioen in het dames team te spelen. We hebben de eerste dagen lekker kunnen trainen en kunnen wennen aan de temperaturen en het gravel.  Vandaag hebben de Nederlandse junioren al het startschot gegeven door met 2-1 in wedstrijden van Irak te winnen.  Morgen mogen de dames aan de bak. Tegen wie is nog niet bekend, dus dat zullen we straks horen!   De heren beginnen woendag pas.  

Vandaag tikte de thermometer de 36 graden aan en de zon deed flink z'n best. Dus een douche is welverdiend en after sun ligt gelukkig ook al klaar. Vanavond gaan we nog even een hapje eten en dan lekker vroeg het bed in, morgen fris en fruitig de baan op!!

Liefs, Aniek

zondag 24 maart 2013 om 17:05

Cajun Classic 2013

De halve finale ging alweer een heel stuk beter gelukkig. Ik won met overtuiging van Fransisca Mardones, 6161. Dat gaf de burger weer moed. Later die dag wonnen Marjolein en ik ook de halve finale dubbel tegen het koppel Mardones/Smits. Twee finales in de pocket dus!!

Vandaag was het dan finale dag. Twee finales op het programma. Ik was erg gespannen al vanaf het moment dat ik wakker werd. En ondanks de problemen en wat faalangst met mijn service in het enkelspel, kon ik toch mijn hoofd erbij houden in de games. Marjolein speelde goed en wist mij vaak genoeg te ontregelen. Toch kon ik de wedstrijd met 75 64 naar mij toe trekken! Wat een opluchting!!!   Later in de middag hebben Marjolein en ik de finale dubbel gespeeld tegen KG Montjane en Katharina Kruger, Dat ging echt super lekker en samen hebben we veel lol beleefd op de baan. Dus al met al een double win today! Ik kan met een gerust hart mijn koffer gaan inpakken en morgen lekker naar huis gaan. Daar kijk ik wel weer naar uit.

Ik dank jullie allen hartelijk voor de steun en leuke berichtjes de afgelopen twee weken!!

Liefs, Aniek

vrijdag 22 maart 2013 om 17:05

Cajun Classic 2013

Whohoooooo met 64 63 vs Katharina Kruger door naar de halve finale hier in Baton Rouge. Het was wel even een behoorlijke ''bevalling'' vanavond. Ik had de scheidsrechter beslist niet mee vanavond. Veel slechte calls en ik kreeg zelfs een waarschuwing omdat ik een bal over het hek sloeg. Echt heel klunzig, want ik wilde de bal alleen naar het hek slaan, maar omdat ik m'n racket blad open had staan, zooooooef over het hek. Ik zei nog onschuldig oeps, maar toen had ik de waarschuwing al te pakken.  Ik heb mezelf behoorlijk op de baan staan opvreten, om het maar zo te zeggen. Dat is zeker iets om van te leren. Want met een rustig hoofd, gaat het allemaal veel soepeler.  Gelukkig heb ik vandaag ook veel goede dingen laten zien, en daar ga ik aan vast houden.

Morgen speel ik de halve finale tegen Fransisca Maradones uit Chile. Een tennis maatje waar ik veel mee heb opgetrokken de laatste paar dagen, maar morgen gaat de focus op het tennis liggen uiteraard. Later op de dag spelen Marjolein en ik de halve finale dubbel. Er is echter wel 80% regen voorspeld voor morgen, dus hopen dat we uberhaupt aan het spelen komen en dat de zon zich in overvloed zal laten zien.

Nu lekker douchen, en op naar dromenland.

Liefs, Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER