Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

maandag 12 januari 2015 om 17:05

Sydney International

Na regen komt?.... Juist ja! Zonneschijn!   Een beetje dan!
De zondag is voor ons en alle andere spelers helemaal verregend. Gelukkig hebben we wel wat kunnen doen in de gym. Dat was wel even fijn! Anders heb je echt het gevoel dat je de hele dag aan het lamballen bent!
Vanmorgen was ik al vroeg uit de veren, because you know: the early bird catches the worm! De eerste training van vandaag verliep meer dan soepel. En heerlijk met het zonnetje erbij!  In de middag ben ik terug gegaan naar het appartement en heb ik even heerlijk met de benen hoog televisie gekeken. Aan het einde van de middag heb ik nog een uurtje gebald met Sabine Ellerbrock en Bas.  Een mooie afsluiter van de dag!  Nu zit ik lekker in de pyjama op de bank.  Vanavond zal ik vroeg mijn oogjes toedoen want de eerste training staat morgen gepland om 8:00 uur.
De loting is trouwens ook bekend. Ik heb de eerste ronde een bye, en daarna speel ik hoogstwaarschijnlijk tegen KG Montjane uit Zuid-Afrika.  Ik heb er zin in!

Fijne dag allemaal!
Liefs, Aniek

zaterdag 10 januari 2015 om 17:05

Sydney International

Daar ben ik dan weer!!  :-)

Na een lange en toch wel vermoeiende reis ben ik eergisteren aangekomen. De vluchten naar Guanzhou en Sydney zijn prima verlopen. Op de eerste vlucht heb ik zelfs samen met Maikel business class gevlogen! Wat een luxe!    Eenmaal aangekomen was de deceptie echter groot. Geen spullen en geen rolstoelen! Helemaal niets!  Dat komt hard aan hoor na een hele dag vliegen!  Gelukkig zijn, na vaak bellen en mailen, gisteravond mijn spullen aangekomen. Omdat ik niet kon tennissen heb ik me gisteren maar even vermaakt in de gym. Vandaag heb ik voor het eerst kunnen trainen hier in Sydney.  En ik moet zeggen, voor zo'n eerste keer outdoor ging het echt niet verkeerd!   Vanmiddag staat er nog een tennistraining en misschien een fysieke training op de planning.  Ons toernooi begint dinsdag, dus hebben we nog alle tijd om over die jetlag heen te komen en om aan die hitte te wennen.

Na een jaar van afwezigheid, voelt het wel weer heel erg fijn om terug in Australië te zijn. De mensen zijn bijzonder vriendelijk en altijd goed gehumeurd. En natuurlijk het feit dat het hier zomer is :-)..

Tot morgen!
Aniek

donderdag 1 januari 2015 om 17:05

Open Baie de Somme

Bonjour!

Vandaag stond de halve finale dubbel op het programma. Helaas ging deze niet door, omdat één van onze tegenstandsters ziek was. Gelukkig heb ik nog wel even lekker kunnen trainen met Jiske.

Morgen speel ik mijn halve finale tegen Jordanne Whiley, en later op de dag spelen Jiske en ik de finale dubbel tegen het koppel Whiley/Shuker.

Nu eerst lekker slapen!

Liefs, Aniek

maandag 1 december 2014 om 10:10

Masters 2014

Het afgelopen weekend heeft voor mij een prominente plaats gekregen in mijn tenniscarrière  en in mijn beleving.

In de halve finale speelde ik tegen de lokale favoriet Jordanne Whiley. Op een paar Nederlanders waaronder mijn coach Hans Jurgen, en een paar ITF gedelegeerden zat de tribune vol met Engelse supporters.  Iets waarvan ik wist dat het zou gaan gebeuren, maar toch stond ik er van te kijken. En ik kneep hem ook wel een beetje hoor!   In de eerste set kwam ik vrij snel los in games. Met heel goed tennis kwam ik met 5-2 voor te staan en kreeg ik twee setpoints om de eerste set naar me toe te trekken.  Helaas kreeg ik toen een heel dikke arm en kon ik de punten niet wegwerken.  Jordanne kwam terug. Ik wist er nog wel een tiebreak uit te slepen maar ik kon daarin ook weer de belangrijkste punten niet naar me toe trekken.   Zo sta je dik voor en dan zomaar ineens kijk je tegen een set achterstand aan.      In de tweede set was ik het een beetje kwijt. Ik kon de punten niet afmaken en Jordanne kreeg steeds meer vertrouwen.  Zo kwam ze al snel met 5-1 40-0 voor te staan. Ik had drie matchpoints tegen.   Ah nee toch dacht ik nog!  Maar toen ik er één wist weg te werken kwam er een lach op mijn gezicht.  Ik moest een beetje gniffelen om mijzelf dat ik het tot zover had laten komen.  Wonder boven wonder kon ik die game toch naar me toehalen.    Daarna heb ik constant die lach op mijn gezicht gehad en heb ik genoten van het spelletje.  Dat wierp haar vruchten af.  Ik won de tweede set met 7-5  Ineens was het tij gekeerd en was ik nog steeds in de race voor die finale plek!    De derde set was in het begin een beetje billenknijpen omdat niemand van ons de fout wilde maken.  Maar ik vond toch een manier om mijn spel te spelen en om te blijven genieten.   En toen kwam na 3,5 uur dan eindelijk de bal van Jordanne die in het net ging. Game , set & Match van Koot!       Wauw.. wat een gevoel was dat zeg..  Het verlies was zo dichtbij.  Maar ik heb het kunnen omdraaien.  Ik was zo trots op mijzelf!

De volgende dag stond de finale tegen Jiske op het programma. Ik verwachtte er niet heel veel van, aangezien ik nog fysiek gesloopt was van de dag ervoor.   Het enige wat ik wilde was bijblijven in de punten en in de games.  Ik verloor de eerste set met 6-3.  Jiske maakte alle punten netjes af en ik deed dat net niet. Toch ging het voor mijn gevoel wel heel lekker.   In de tweede set kwam ik al snel met 2-0 achter te staan. Toch kon ik er wel om lachen. Ik moest van mijzelf blijven genieten van het tennis en van het feit dat ik in de finale stond.  Toen ik 1-2 kon maken was het vertrouwen weer terug.  Ook Jiske begon hier en daar wat meer foutjes te maken.   Ik won de tweede set met 6-3.    In de derde set heb ik gewoon echt super lekker getennist en heb ik zelfs op sommige momenten mijn trainingsniveau gehaald.   Op 5-1 40-30 kreeg ik een matchpoint, en die kon ik in één keer verzilveren.    WHAAAAAAAAAAAAAAAT!!!!   Ik had de Masters 2014 gewonnen!!   Wereldkampioen!!       Onvoorstelbaar, zeker na die wedstrijd tegen Jordanne en het verlies tegen Jiske in de Round Robin wedstrijd.

Dus ja, deze wedstrijden zullen nog lang in mijn geheugen gegrift staan.  Ik ben er super trots op.   Ik heb gezien dat ik nog heel veel aspecten in mijn tennis kan verbeteren, maar ik ben meer dan ooit gemotiveerd om alles met beide handen aan te gaan pakken.     Mijn dank gaat uit naar Hans-Jurgen Striek voor de geweldige begeleiding afgelopen week. Hij heeft mij ontzettend goed weten te coachen en heeft mij elke dag vertrouwen gegeven.         Daarnaast wil ik iedereen bedanken voor jullie ontzettend geweldige enthousiaste reacties en berichtjes.   Ik heb het enorm gewaardeerd.

Komende weken gaan we het trainen weer lekker oppakken en zal ik me voorbereiden op het NK dat vanaf 17 december plaats zal vinden in Rotterdam.


Tot snel!! Liefs, Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER