Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

maandag 1 februari 2016 om 17:05

Australian Open 2016

Twee weken geleden tijdens de Sydney international heb ik een verkeerde beweging gemaakt en kon ik niet meer rechtop zitten.Dankzij de hulp van mijn coach Hans Jurgen, de nationale coach Dennis Sporrel en vele anderen heb ik hard gewerkt aan mijn herstel. Afgelopen weekend heb ik twee finales mogen spelen op de Australian Open. Nee dit had ik niet verwacht, maar toch ging ik er uiteraard met alle vertrouwen en vechtlust in.  Helaas was Jiske Griffioen te scherp in de finale, en kon ik ondanks de vele kansen, de wedstrijd niet naar mij toe trekken.  Met 36 57 mocht ik Jiske feliciteren met de winst.  Vol verwachting gingen Jiske en ik de dubbel finale in tegen Kamiji/Buis. Maar ik kan er heel kort over zijn, dat was hem niet helemaal. Buis en Kamiji speelden super goed en wij maar matig. Wij verloren met 62 62.  Super jammer, maar het zat er gewoon niet in. 

Al met al was het een goed toernooi voor mij. Ik moet mijzelf herinneren aan waar ik vandaan kwam twee weken geleden, maar toch kost het mij moeite. Ik heb mijn kansen gezien in de dingen waar ik veel beter in kan worden.     En die ga ik samen met mijn team in Zevenaar en Dinperlo met beide handen aan pakken. 

Voor nu, heel hartelijk dank aan iedereen voor de geweldige support. Ik ben nog een paar dagen op vakantie bij geweldige vrienden in Safetey Beach, een strandplaats dichtbij Melbourne. Ik ga nog even heerlijk genieten en dan ga ik weer hard aan de slag.  Nondejuh, zoveel werk in zicht voor mij!   D'ran!

Aniek

donderdag 28 januari 2016 om 17:05

Australian Open 2016

Sorry dat ik jullie zo in het ongewisse laat!  Gisteren heb ik mijn kwartfinale gespeeld tegen KG Montjane uit Zuid-Afrika. Zij heeft een enorm onberekenbaar spelletje en ik had er enorm veel moeite mee. In de tiebreak liep de spanning hoog op, maar kon ik de set uiteindelijk met (jawel) 15-13 naar mij toetrekken. In de tweede set ging ik goed van start en liep ik uit tot 4-3. Maar KG maakte het mij enorm moeilijk, telkens weer. Tot mijn mega grote opluchting kon ik toch de tweede set en de wedstrijd met 76 75 naar mij toe trekken.

Vandaag speelde ik mijn halve finale tegen de Japanse Yui Kamiji. Ik ging enorm goed van start met heel degelijk tennis en kwam al snel 4-1 voor te staan. Helaas kwam er toen een enorme hoosbui en moesten we voor anderhalf uur van de baan af.   Al snel pakte Yui na de regenbreak de eerste twee games. Gelukkig kon ik nog wel 5-4 maken maar ik kon de set niet afsluiten. Gelukkig werd ik op het juiste moment rustig en had ik ook een paar meevallers met de wind. De eerste set ging met 7-5 naar mij toe.  In de tweede set kwam ik binnen een vloek en een zucht met 5-2 achter te staan. Potjandorie!  Gelukkig was mijn mindset op tijd in orde en ben ik met meer lef  gaan spelen. Dat resulteerde in 75 75 winst.  Finale!!   Wat ben ik trots op dit resultaat!

Later op de middag mochten Jiske en ik onze halve finale dubbel spelen tegen Shuker/Whiley.  Met hangen en wurgen wonnen we de eerste set met 7-6.  In de tweede set was Aniekje absoluut niet bij de les, en werden er veel foutjes gemaakt. (meeste door mij ja!)  Die verloren we met 6-4. In de derde set vonden Jiske en ik elkaar weer en hebben we keihard gestreden. En dat heeft gelukkig ook tot resultaat mogen leiden! 76 46 64 winst!   Heel erg blij mee, en dankbaar dat we samen zo hard hebben kunnen knokken.

Nu gaat mijn lichtje toch echt uit. Ik ben gesloopt! Maar het was een prachtige day at the office!

Aniek

dinsdag 26 januari 2016 om 17:05

Australian Open 2016

Good day mates!

Daar was ik weer, en dit keer uit Melbourne City.  Deze week staat de eerste grand slam van het jaar op de agenda. Gelukkig gaat het heel veel beter met mijn rug, dit dankzij de tomeloze inzet van de fysio's en onze bondscoach vorige week en de fysio's deze week.  En gelukkig is mijn eigen coach Hans Jurgen afgelopen vrijdag ook hier gekomen.  Samen hebben we een paar goede trainingssessies gehad.  Gisteren was er dan eindelijk het zenuwslopende moment: de loting.  Je weet dat je er geen invloed op hebt, maar het blijft spannend.  De loting luidt als volgt:  Griffioen-Shuker Buis-Whiley van Koot-Montjane Ellerbrock-Kamiji.  Dus ik zit in de onderste helft en ik mag het in de eerste ronde opnemen tegen de Zuid-Afrikaanse KG Montjane.  De vorige ontmoeting op de baan met KG was niet heel best, toen verloor ik tijdens de Masters in twee sets.  Maar gelukkig heb ik er tactisch en mentaal veel van geleerd.   Morgen krijg ik weer een nieuwe kans om mijn processen op de baan te halen en om goed te spelen.   Gelukkig gaan de trainingen hartstikke goed.  Dankzij mijn sponsoren is het mogelijk dat ik mijn coach Hans Jurgen hier in Australië aan mij zijde heb. Dat hij hier is geeft mij heel veel vertrouwen, en daar ben ik mijn sponsoren enorm dankbaar voor.

Vanavond ga ik fijn ergens een hapje eten en vroeg mijn bedje opzoeken. Ik weet nog niet hoe laat ik morgen speel, maar ik zal jullie uiteraard morgen weer een update geven.

Liefs, Aniek

woensdag 20 januari 2016 om 17:05

Melbourne Open 2016

Inmiddels ben ik een paar dagen verder, en gaat het steeds beter met mijn rug. Afgelopen zondag ben ik afgereisd naar Melbourne voor het voorbereidingstoernooi voor de Australian Open.  Helaas kwam dit toernooi nog iets te vroeg, want mijn rug voelde nog niet 100% goed.  Dus het was verstandig om dit toernooi te laten gaan en te focussen op volledig herstel voor volgende week.  En het herstel gaat goed kan ik zeggen! Met de dag voel ik verbetering in de mobiliteit in mijn rug. Gisteren heb ik zelfs veertig minuten pijnvrij kunnen tennissen. Ook de fysio was tevreden.
De komende dagen zal ik blijven trainen en mijn oefeningen voor mijn rug blijven doen. Gelukkig komt mijn coach Hans Jurgen vrijdag ook naar Melbourne, dus dan kan ik me helemaal gaan focussen op de Australian Open!

Tot snel!
Liefs,
Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER