Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

dinsdag 6 november 2012 om 17:05

NEC Singles Masters 2012

Het einde van het tennis seizoen nadert, en dat betekent dat het jaar weer word afgesloten met de NEC Singles Masters en de Invacare Doubles Masters.

Deze week ben ik in Mechelen Belgie voor de NEC Singles Masters. Esther Vergeer heeft zich terug getrokken dus ik ben eerste geplaatst.De loting is net gedaan. De acht dames zijn verveeld over twee poules. Poule A: 1. Van Koot 2. Griffioen 3. Walraven 4. Montjane Poule B: 1. Ellerbrock 2. Buis 3. Shuker 4. Sevenans. Morgen spelen 1 tegen 3 en 2 tegen 4. Ik speel morgen tegen Sharon Walraven de 3e wedstrijd na 11:00 uur. Het is alweer even een tijdje geleden dat ik tegen Sharon gespeeld heb. Maar ik heb er zin in!

Liefs, Aniek

woensdag 31 oktober 2012 om 11:11

Op eigen ''benen'' verder

Op 30 oktober ben ik afgereisd naar het prachtige plaatsje Blaricum. Om daar met Jochem Uytdehaage en Danielle Moussie van Sporttop te praten over mijn tijd bij Sporttop en mijn verdere toekomst.

In het jaar 2008 ben ik een talent geworden van Sporttop. Wat een eer was dat. Voormalig atleet Marko Koers werd mijn mentor. Hij heeft mij vier jaar begeleid in alle aspecten van mijn sport. Al snel had ik een enorm fijne klik met Marko. En naarmate de tijd verstreek, werd onze band steeds hechter. Zo kon ik samen met Marko vele onzekerheden, op en naast de tennisbaan, overwinnen. Vele malen heeft hij mij de oh zo bekende spiegel voor gehouden. Bij ons stond zelfreflectie hoog in het vaandel. Samen maakten we keuzes. Ookal was tennis niet zijn discipline, hij heeft mij heel veel geleerd over het begrip : topsport. Mede dankzij Sporttop ben ik in aanraking gekomen met mijn sport psychologe. Daar werk ik nu al vier jaar mee. Vooral de afgelopen twee jaren waren erg intensief. Ik ben nog steeds Aniek, maar ik ben een stuk wijzer geworden met de adviezen van mijn sport psychologe en Marko. Als ik terug kijk naar 2008 zie ik mezelf als een amateur en nu vier jaar later, zie ik mezelf als een professional. Want dit heb ik altijd gezegd: Sporttop, is the doorstep to profesionalism.

Ik ben nu Fase 4 talent geworden bij Sporttop. Dat wil zeggen dat ik los word gelaten. Om zo verder alleen, met alle adviezen van Sporttop in mijn bagage, alle tennisbanen op de wereld onveilig te maken. Mijn grote droom gaat waarschijnlijk werkelijkheid worden. Ik mag waarschijnlijk, na het volgen van coaching training, een mentor worden voor Sporttop. Dit is echter pas over een jaar of twee, omdat ik eerst zelf aan mijn competenties op de baan moet werken. Maar ik kijk er echt naar uit. Eindelijk kan ik iets terug doen voor Sporttop.

Ik wil graag een paar mensen hartelijk danken voor hun tomeloze inzet voor mij en alle andere talenten. Jochem Uytdehaage, een atleet in hart en ziel, bedankt voor je altijd even geweldige enthousiasme!  Danielle Moussie, hartelijk dank voor je bezorgdheid en je luisterend oor. Wietske de Ruiter, bedankt voor je bezorgdheid en je ondersteunende woorden. Jij wist meteen hoe bij mij de pet ervoor stond.   En last but not least, Marko Koers. Marko, ik dank je heel hartelijk voor alle adviezen die je mij de afgelopen jaren hebt gegeven. En dat je de moeite voor mij wilde nemen om van mij een betere atleet te maken. Ik wens je veel succes en plezier met het begeleiden van een nieuw talent. Keep up the good work.

Dit is zeker niet het afscheid van Sporttop. Ik zal nog veel in contact blijven met deze fantastische organisatie. Alle informatie is te vinden op www.sporttop.nl Word supporter of vriend, en begeleid samen met de mentoren nieuwe talenten. Ik heb er ontzettend veel aan gehad! Oh nee, dat heb ik nu nog steeds :)..     Om dit stukje schrijven af te sluiten, geef ik jullie dit nog even mee. Toen ik in de auto stapte en weg reed vanuit Blaricum, kwam dit liedje op de radio. Nina Simone - Feeling Good. Neem even de moeite om het liedje te luisteren, en denk dan even aan Sporttop. Fantastisch gevoel krijg je er van!

Sporttop, you have been amazing, till we meet again.

Aniek

vrijdag 28 september 2012 om 15:03

Kalmte voor de storm...

Het nieuwe trainingsseizoen staat voor de deur. En wat voor één.  Ik vertelde eerder al dat ik intensiever wil gaan trainen, nou dat was een understatement. Ik ga heel hard trainen. Althans dat zijn de plannen, en dat zegt mijn motiverende stem in mijn hoofd ook.

Ik heb gefaald in mijn fysieke gesteldheid over het afgelopen jaar. Dat is moeilijk voor mij om te zeggen, en ook moeilijk om zelfs te schrijven. Aad zei ook dat hij hierin gefaald heeft, dat hij het mij niet eerder heeft verteld. Natuurlijk dragen wij samen als team deze verantwoording. Falen is natuurlijk een groot woord. Persoonlijk vind ik dat ik rete trots mag zijn op mijn twee zilveren medailles. Ik vond het een mooie bekroning op al het harde werken. Maar ik kan ook zeggen dat ik volop genoten heb van het leven de afgelopen vier jaar. Tjah, je bent jong, en je wil wat!    

Maar goed, ik ga nu harder trainen om een betere atleet te zijn. Momenteel zijn we in overleg met een nieuwe fysieke trainer en een nieuwe fysiotherapeut. Ik mag nog best genieten van het leven, maar het belangrijkste is dat ik me vijf dagen in de week tot een tennis die-hard ontwikkel. Dat wil ook zeggen dat ik wellicht in toernooien ga korten. Omdat ik graag langere trainingsblokken wil inplannen. Wellicht word ik dan van de nummer twee positie gestoten, maar dat heb ik er vooralsnog voor over.

Ik houd jullie op de hoogte hoe de vorderingen gaan!  Bij deze een fijn weekend!

Liefs,  Aniek

 THERE ARE SOME THINGS YOU LEARN BEST IN CALM, AND SOME IN STORM..   (willa cather 1873-1947)

woensdag 19 september 2012 om 19:07

De dagen na Londen

Het is nu iets meer dan een week geleden dat ik terug ben gekomen uit Londen. Ik heb een fantastische week achter de rug! En ik kan het niet laten om jullie even te vertellen over alle gebeurtenissen!

Vorige week dinsdag hebben mijn zus haar vriend en ik een bezoek gebracht aan de Grote Kerk in Den Haag. Daar werd ik samen met alle andere leden van Paralympic Team Netherlands ontvangen door Premier Rutte. Ik heb met hem gesproken en ik vond het een ontzettend mooie ervaring. Hij sprak erg mooie woorden van waardering. Een man die zo druk was en nog steeds is omtrent alle politieke zaken, nam toch de tijd om even een babbeltje met ons te maken. Ook werden we mooi toegesproken door Andre Cats, de Chef de Mission. Wat heeft hij het goed gedaan. 39 medailles voor Paralympic Team Netherlands en 10e in het wereld klassement geworden. Zonder zijn toewijding was dit zeker niet gelukt. 

Op de vrijdag heb ik een mooie huldiging van Jiske en Esther bijgewoond in de Gemeente Woerden. Ontzettend leuk om daar bij te mogen zijn. Nogmaals feliciteer ik Jiske met haar Brons en Zilver en feliciteer ik Esther met haar twee keer goud. 

De zaterdag stond in het teken van de Davis Cup. Nederland speelde tegen Zwitserland. Het Nederlandse paralympische tennis team werd tijdens het dubbelspel in het zonnetje gezet. Ontzettend leuk om een staande ovatie te krijgen van alle liefhebbers van het spelletje tennis.

Maandag was dan de grote dag voor mij. De huldiging in Dinxperlo. Het was zo ontzettend gaaf, kan ik je vertellen! Eerst werd ik al verrast door het bezoek van een goede vriendin. Zij had mij verteld dat ze niet kon komen. En ineens stond ze voor de deur.   Ik werd opgehaald in een Bentley Cabrio, met Rob achter het stuur. Een smile van hier tot ginder kwam op mijn gezicht tevoorschijn. Met politie motoren voorop en de brandweer achter ons aan hebben we een kleine tour gemaakt door Dinxperlo om vervolgens bij het oude gemeentehuis aan te komen. Daar stonden inwoners uit Dinxperlo, familie, vrienden, mijn dubbelpartner Jiske en coach Aad Zwaan. Een ontzettend mooi gezicht. De voorzitter van de Stichting Gerrit van Veen deed het openingswoord. Daarna ben ik mooi toegesproken door Burgermeester Berghoef en mijn coach Aad Zwaan. Daarna mocht ik zelf nog een woordje doen. Ik kon eindelijk alle mensen bedanken die mij zo hard gesteund hebben. Ook aan jullie allen, de lezers van mijn blog,  ontzettend bedankt voor jullie support!  Na de speeches zijn we naar binnen gegaan. Daar hebben we een drankje gedaan en hebben we gezellig kunnen babbelen met z´n allen.  Het was een ontzettend mooie avond met leuke mensen en vele mooie cadeaus. Dank daarvoor. 

Nu de roes van de Spelen bijna uitgewerkt is, wordt het bijna tijd om weer terug te keren naar het normale leven. De komende dagen geniet ik nog eventjes van mijn rust om volgende week weer terug te keren naar de tennisbaan. Mijn trainingen worden geïntensiveerd om waar mogelijk nog meer uit mezelf te halen. Ik kan nog veel bereiken op zowel het fysieke als het mentale vlak.

Nogmaals wil ik mijn familie, mijn stichting en mijn sponsoren hartelijk bedanken voor al jullie steun. Onvergetelijk!

Liefs, Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER