Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

dinsdag 9 september 2014 om 17:05

US Open St. Louis en US Open New York

Daar zit ik dan weer. Met een grote kop koffie en mijn ogen op half twaalf, te vechten tegen de slaap. Zojuist ben ik terug gekomen uit de States. Daar heb ik twee weken toernooien gespeeld. Een toernooi in St. Louis en de big one in New York, de US Open.

In St. Louis speelde ik een fijne eerste ronde tegen Fransisca Mardonez uit Chile. Met veel vertrouwen ging ik door naar de kwartfinale. Echter daarin ik kwam ik Marjolein Buis tegen. Haar speelstijl vond ik eerder niet heel erg vervelend. Maar die dag was alles anders. Zij had het mentale en tactische spelletje goed door. Toen zat het St. Louis enkel toernooi er met 67 57 voor mij al snel op.  Gelukkig hoefde ik niet lang te treuren want ik mocht al vrij snel weer aantreden in de dubbel samen met Jiske.  Samen hebben we het dubbelspel in St. Louis op onze naam weten te zetten met een overwinning in de finale tegen Jordanne Whiley en KG Montjane. 76 63.

Nadat ik het warme en zonovergoten St. Louis achter me had gelaten was het tijd voor the Big Apple, New York!  Daar heb ik de afgelopen week de laatste Grand Slam van het jaar gespeeld. En wat was het weer een eer om daar te mogen spelen. Geweldige sfeer en een geweldige ervaring.
In het enkelspel kwam ik in de eerste ronde uit tegen KG Montjane uit Zuid-Afrika. Een enorm vaste speler die ook nog eens linkshandig is, dus best tricky. Gelukkig had ik een goede focus die donderdagmiddag en had ik een goed strijdplan. Met 62 60 door naar de halve, wat een opluchting was dat!    In de halve finale mocht ik het weer opnemen tegen Marjolein Buis. Gelukkig had ik geleerd van de week ervoor en had ik nu een goed mentaal en tactisch strijdplan in mijn hoofd vastgelegd. Na nog even een snel telefoongesprek en berichtjes sturen met de coaches thuis, was het zover.  Maar wat ging het goed! Alleen op 61 51, werd ik een beetje zenuwachtig. Maar gelukkig kwam op 61 5-3 het beslissende punt. Game Set Match!  Finale! Die dag speelden Jiske en ik ook onze halve finale dubbel tegen Marjolein Buis en Sharon Walraven. Met een degelijke 60 63 winst, kon ik samen met Jiske die super dag afsluiten.  Twee finales!       Maar voordat ik mijn titel mocht proberen te verdedigen in de enkel speelden Jiske en ik eerst de finale dubbel op de zaterdag.  Daarin hebben we heel hard gevochten maar net aan het kortste eind getrokken. Helaas waren Yui Kamiji en Jordanne Whiley met 64  36 63 te sterk die dag.  Ik dank Jiske hartelijk voor een super seizoen. Volgend jaar gaan we er weer vol voor.
Zondag was dan het grote moment, de enkel finale.  Helaas kan ik er niet heel uitgebreid over zijn. Helaas was het die dag niet helemaal mijn dag. Met veel onnodige fouten in mijn service en gewoon in mijn overige spel gaf ik Yui veel ruimte.   Ik verloor die wedstrijd met 63 63.  Ik baalde stevig na afloop maar kon al snel tevreden terugkijken op een goed toernooi.    Mijn dank gaat uit naar Maarten te Velthuis en Marc Kalkman voor de geweldige ondersteuning de afgelopen week.  Dit was alweer het laatste Grand Slam van het jaar. Het spelen van al deze toernooien en het achterna gaan van mijn dromen, was niet mogelijk geweest zonder mijn sponsoren. Ik ben jullie enorm dankbaar!

Voor nu is het even een weekje vrijaf en dan vanaf volgende week weer lekker trainen met mijn top team in Zevenaar en Almere.  Eind september vertrek ik naar Frankrijk voor nog een ITF 1 toernooi.

Liefs, Aniek

dinsdag 1 juli 2014 om 10:10

French Open 2014

Inmiddels zit ik alweer volop in het zomerseizoen. Roland Garros lag alweer even achter mij, en het was dus weer tijd om terug te keren naar Parijs. Deze keer voor de French Open. Na een waanzinnige sponsordag op TV de Rietstap op de zondag, vertrok ik maandag samen met Marjolein naar Parijs. De rit, met een picknick tussendoor, verliep super. 

Onze leeuwen tegen Chili gaven mij frisse moed voor de week. Mijn eerste ronde speelde ik tegen Margaret Fink, een Oostenrijkse topper met veel ervaring. Maar gelukkig heb ik zelf ook al wat ervaring in mijn tennistas. Met 62 61 kwam ik zonder al te veel kleerscheuren terecht in de kwartfinale. Die speelde ik tegen Lucy Shuker. Die dag was ik er qua concentratie niet helemaal bij, maar ik ben wel erg trots op hoe ik gespeeld heb. 64 46 61.    In de halve finale speelde ik tegen Jordanne Whiley. In die wedstrijd heb ik super tennis laten zien. De komende tijd zal ik me keihard gaan inzetten om dit tennis vaker te spelen. Want ik heb inmiddels kunnen zien dat ik het in me heb.

De finale speelde ik tegen Yui Kamiji. Ik zal er niet te veel over zeggen, behalve dat Yui die dag gewoon een stuk beter en scherper was. Met 46 16 verloor ik deze wedstrijd. Als ik wellicht iets meer geluk had gehad, dan was het misschien al een andere wedstrijd geweest.   Gelukkig maakten de Nederlandse mannen in Brazil het helemaal goed die avond.   Trots op onze Achterhoeker, Klaas Jan Huntelaar!

Nu ik dit schrijf ben ik alweer druk bezig met mijn tas in te pakken. Vanmiddag vertrek ik naar Londen om daar deze week Wimbledon te spelen. Hoewel ik een lichte hekel heb aan witte kleding, ben ik nu apetrots dat ik deze week in wit mag spelen.  Ik kijk er naar uit om samen met Jiske weer lekker te dubbelen.

Liefs, Aniek

woensdag 11 juni 2014 om 17:05

Roland Garros

Tijdens het WK Landenteams begon ik aan een geweldige achtbaan rit! Met trots kan ik vermelden dat ik samen met Marjolein Buis, Sharon Walraven en Hans-Jurgen Striek werelkampioen met het Nederlandse damesteam ben geworden. Tijdens die week heb ik goede wedstrijden gespeeld en goede resultaten neergezet.

De week erop was het alweer tijd voor Roland Garros. De mooiste Grand Slam in Europa! En wat een begin! Op de dinsdag heb ik in het bijzijn van mijn team en familie een bijzondere award in ontvangst mogen nemen. Namelijk de ITF World Champion 2013 award. Wat was dat gaaf zeg! En wat ben ik er poepie trots op.  

Het toernooi zelf verliep best goed. In de kwart wist ik op een ietwat stroeve manier te winnen van KG Montjane met 63 64.  Daarna volgde de halve finale. En daarin heb ik één van mijn beste wedstrijden ooit gespeeld. Ik speelde tegen Sabine Ellerbrock. Alles viel op z'n plaats en ik had zoveel plezier in wat ik deed. 62 62, finale!    Die dag speelde Jiske en ik ook onze halve finale dubbel. Met ietwat moeite wisten we alsnog te winnen met 64 63.  Twee maal finale dus!

Helaas was het die finale dag heel anders dan ik gehoopt had. Ik had pap in de armen. Op de één of andere manier was ik niet scherp genoeg en kon ik niet hard genoeg vechten. Die dag moest ik in zowel in de enkel als de dubbel de betere erkennen in mijn tegenstander(s).     Hoewel ik enorm baalde, kon ik al wel vrij snel blij zijn met het resultaat.  Ik heb laten zien dat ik weer op de weg terug ben. En daar ga ik op verder bouwen.

Iedereen, en in het bijzonder mijn familie, team, stichting en sponsoren  heel erg bedankt voor de support!

Liefs, Aniek

maandag 19 mei 2014 om 17:05

Japan Open 2014

Wat een wedstrijd en wat een hitte die zaterdag. Je hoefde alleen maar je arm op te tillen of het zweet liep van je gezicht af!  Dat was dus hard werken.  Jiske en ik wonnen de eerste set met heel sterk tennis, 62. In de tweede set ging de tegenstander ineens veel meer vertragen en deden wij mee. En dat was geen succes. Die set verloren we met 46. In plaats van een volledige set werd er in de derde een match tie break gespeeld. Heel vreemd! Dus ineens moesten we alle zeilen bij zetten en alle focus behouden. Gelukkig konden wij in de tie break de belangrijkste punten naar ons toe trekken, en daarmee ook de wedstrijd. 62 46 10-7.  Whohooo, Japan Open Doubles winners!  Ik heb weer met heel veel plezier met Jiske gedubbeld. Het voelde weer als vanouds.

Daarmee was voor mij de Japan Open tot z'n einde gekomen. Al met al een goede week met goed tennis. Nu ligt de focus op de komende weken. Vanaf zondag spelen wij de World Team Cup in Alphen aan den Rijn. Het WK Landenteams. Het is weer een hele eer om voor Nederland te mogen spelen, dus ik kijk er naar uit.

Nu eerst koffer inpakken en die lange reis afleggen!   Dinxperlo, ik kom eraan!!  

Liefs, Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER