Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

dinsdag 15 mei 2012 om 17:05

Japan Open 2012

Just another day at the office! Ik zou vandaag eigenlijk mijn eerste enkel spelen. Maar de regen verstoorde hele schema. Gelukkig heb ik nog wel even lekker kunnen trainen. De slagen zitten er goed op en dat geeft vertrouwen. Daarna was het wachten en nog eens wachten. Rond 13:30 uur werd het besluit genomen om de wedstrijden te cancellen voor vandaag. Dus we proberen het morgen nog eens! Dan speel ik weer de derde ronde na 9:00.

Ik had super goed geslapen dus ik werd topfit wakker. Maar door dat gehang bij de banen, kak je snel in. Dus ik ging met hoofdpijn terug naar het hotel. Daar heb ik een heerlijk tukje gedaan. 's Avonds ben ik met Jiske wat gaan eten bij een Koreaans restaurant. Eigenlijk zou Ben ook meegaan, maar die was door alle vertraging op het tennispark pas laat terug in het hotel. Daarna hebben we een ice cold starbucks op het balkon van het hotel gedronken. Heerlijk!  Om de avond nog even te rekken hebben we beneden nog even met Sharon in de lobby gezeten. Hoe graag ik ook naar bed wilde om 21:30, ben ik toch even wakker gebleven. Want als je vroeg naar bed gaat, heb je ook de garantie dat je midden in de nacht wakker wordt.  

Morgen weer een nieuwe dag, met hopelijk wat meer zon! 

Liefs, Aniek

maandag 14 mei 2012 om 17:05

Japan Open 2012

Ik moet moeite doen om mijn ogen open te houden, maar ik ga toch proberen om wat woorden op het scherm te toveren. Ik hoop toch zo dat ik een betere nacht zal hebben... dat ik gewoon door slaap. Dat is het met een jet lag: om 18:00 gaat het lichtje bijna uit en om drie uur 's nachts word je wakker en denk je : Party?! 

Vandaag heb ik toch nog een ontzettend productief dagje gehad. 's Ochtends goed getraind met Marjolein en daarna wat Tube oefeningen gedaan. We wilden nog een keertje trainen in de middag maar toen begon het helaas te regenen. En toen werden de indoor trainingsbanen in gebruik genomen voor de wedstrijden die aan de gang waren. Toen hebben we de organisatie gevraagd om vervoer terug naar het hotel te regelen. Nou dat was me toch wat zeg... In Japan zijn ze enige vorm van afwijking niet gewend. Gaat de bus om 15:00 uur? Dan gaat deze ook stipt om 15:00 uur. Zit er bij het menu een cola inbegrepen? Dan wordt het dus geen sinas.  Gelukkig hebben we het uiteindelijk toch voor elkaar gekregen om eerder weg te gaan bij de banen. In het hotel heb ik aan mijn administratie gewerkt. Niet de allerleukste bezigheid, maar als het eenmaal af is, dan voel je je een stuk lichter bepakt.  's Avonds heb ik samen met Marjolein, Maikel en Jiske een hapje gegeten in het hotel. Je raadt nooit wat we gegeten hebben...   Juist,  rijst!   Daarna was het wachten en nog eens wachten..  Het schema voor morgen werd pas om 22:00 vrij gegeven. Toen wist ik pas tegen wie ik moet en hoelaat ik de baan op moet morgen. Ik speel morgen de derde wedstrijd na 09:00 uur tegen Yuko Okabe uit Japan. Een heel klein Japans vrouwtje in het bezit van goede slagen. Dus we gaan aan de bak!

Verder heb ik het goed naar m'n zin hier in Japan. Het is best moeilijk af en toe dat ze geen Engels spreken. Maar hoe hard ik me daar ook aan erger, morgen is het niet anders. Dus we blijven lachen en zuchten af en toe eens diep. Komt allemaal goed.

Liefs uit verre oosten,  Aniek

zondag 13 mei 2012 om 17:05

Japan Open 2012

Goedemorgen, voor jullie dan. Hier is het alweer middag.

Gisteren ben ik na een lange reis aangekomen in Iizuka Japan. De reis is prima verlopen. Marjolein en ik kregen zelfs een upgrade. Dus het was goed vertoeven met KLM. Tijdens de vlucht een film gekeken en veel geslapen. We vlogen eerst naar Seoul. Daar hadden we drie uurtjes de tijd voor onze connectie naar Fukuoka Japan. Het is toch weer een heel andere state of mind deze landen en gebruiken. Je ziet vaak dat ze rolstoelers niet of nauwelijks gewend zijn. Maar goed, dat is ook niet erg. Ik vind het wel heel vervelend als ze je ineens gaan helpen zonder het aan te kondigen. Maar ze bedoelen het goed, dus dan moet je ook wel beleefd blijven. Ze spreken hier bijna geen Engels wat af en toe best frustrerend is. Ik steek dan ook al snel m'n kop in het zand, en ga gewoon Nederlands praten. En maar vriendelijk blijven lachen! De eerste nacht ben ik ondanks de jet lag goed doorgekomen. Ookal slaap je niet heel vast, als je maar ligt, dan krijg je ook rust. Tenminste dat denk ik toch.

Vandaag heb ik ongeveer anderhalf uur getraind. Zo voor een eerste dag ging het niet slecht! Nu ik dit schrijf zit ik weer op m'n mini kamertje. In dit hotel zijn single rooms net zo duur als double rooms. Dus iedereen heeft hier een single room. Heerlijk!  De mooiste bijkomstigheid is ook nog dat we Wifi hebben in het hotel. Dus ik kan mijn blog gewoon bijhouden en Skypen met Nederland.  Geluk zit in kleine dingen!

Het toernooi begint dinsdag. Dus morgen zullen er twee trainingen op de planning staan. Hopen dat ik morgen nog meer de puntjes op de i kan zetten. Ik heb in ieder geval veel zin in het toernooi. Amerika lijkt alweer zo lang geleden. Dus ik ben benieuwd of de nieuwe technieken waarop ik getraind heb, goed zullen uitpakken in de wedstrijden.

Groetjes, Aniek

ps. Ik heb een nieuwe camera gekocht. Dus ik kan mooie foto's maken hier in Japan! Ik hoop dat ik ze snel op de website kan zetten. Mocht dit nog niet lukken, dan zal ik een map aanmaken op Facebook.  De link naar mijn Facebook pagina staat ook op deze website.

maandag 9 april 2012 om 10:10

Florida Open 2012

De halve finale dubbel hebben Jiske en ik heel makkelijk gewonnen. 6060. Dat ging heerlijk. De finale hebben we gespeeld tegen Esther Vergeer en Marjolein Buis. Helaas hebben we die verloren met 64 75. We waren dichtbij. Volgende keer beter!

Al met al toch drie goede weken gehad hier in Amerika. Jammer dat ik in de laatste week niet zo goed gespeeld heb. Maar dat is allemaal goed nabesproken, dus ik weet weer waar ik aan kan gaan werken. Ook samen met Jiske hebben we nog veel te leren, maar we zijn echt super bezig! Jiske, bedankt voor het dubbelen deze week!

Nu ik dit schrijf zit ik nog even op het balkon van onze kamer. Nog eventjes de laatste zonnestralen in me op nemen. Want ik kan ze helaas niet in de koffer meenemen naar huis, hoe graag ik dat ook zou willen. Ik vertrek over een uurtje naar het vliegveld. Ik vlieg eerst van West Palm Beach naar Atlanta en van Atlanta naar Dusseldorf. Ik kijk er echt naar uit om lekker naar huis te gaan en om mijn familie en vrienden te zien. En natuurlijk ons bruine monster Derrek. 

Het volgende toernooi is in mei. Dan vertrek ik naar Japan. Dus ik kan nog veel trainen in de tussentijd.  Nog genoeg te leren en te verbeteren!!

Liefs, Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER