Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

zaterdag 16 januari 2016 om 17:05

Sydney International 2016

Door de hitte en vervolgens de regen werden de kwartfinales verzet naar de vrijdag. Ik stond die dag met een goed gevoel op want ik had veel zin in mijn kwartfinale tegen Lucy Shuker. Alles ging heel erg normaal die ochtend. Totdat ik in de kleedkamer mijn tennistas uitpakte en het ineens in mijn rug schoot. Ik werd half weggedragen naar de behandelkamer en kon na een uur behandelen weer enigszins recht op zitten. Tot mijn grote frustratie moest ik mij terugtrekken uit het toernooi. Want ik kon niet zo heel veel anders dan alleen maar heel stil liggen of zitten.

Vandaag heb ik wat oefeningen gedaan en heb ik een beetje gefietst op de hometrainer. En ik moet zeggen, het gaat al ietsje beter. Dus hopelijk zal het elke dag een beetje beter gaan, en kan ik volgende week gewoon meedoen aan het voorbereidingstoernooi in Melbourne.

Morgen vlieg ik naar Melbourne voor hopelijk het volgende avontuur!

Liefs, Aniek

donderdag 14 januari 2016 om 17:05

Apia Sydney International

Omdat er niet genoeg plaats was op het Olympic tennis park moesten de rolstoeltennissers gisteren uitwijken naar een ander park midden in de stad. We werden al om kwart voor zeven opgehaald, dus dat was behoorlijk vroeg opstaan.  Gelukkig mocht ik als eerste de baan op. Ik speelde mijn wedstrijd tegen Macarena Crabilliana uit Chile. Ik kwam een beetje stroef uit de startblokken en Macarena speelde goed.  Maar op een gegeven moment had ik mijn ritme gevonden en kon ik wat vrijer uit spelen. Met 62 61 door naar de kwartfinale! 
Die speel ik vandaag tegen Lucy Shuker. Later op de dag spelen Jiske en ik ook de dubbel tegen Mardonez/deGroot.  Het schijnt dat het kwik vandaag op zal lopen tot de veertig, dus het wordt een pittig dagje!

Liefs,
Aniek

dinsdag 12 januari 2016 om 17:05

Apia Sydney International

Ik kan het zelf nog steeds niet geloven. Al een halve week in Sydney, en Koot is nog niet verbrand! Nee ik denk dat ik voldoende lering heb getrokken uit de afgelopen jaren. De ozonlaag is hier zo flinterdun dat ik elke avond een mega glow in the dark pop was in de kamer.  Nee, gelukkig gaat het nu goed!  De afgelopen dagen is volgens de inwoners van Sydney, de zomer echt begonnen. Volgens mij is het voor de mensen hier met 25 graden nog maar lente of zo.  Nee de afgelopen dagen liep het kwik op tot 36 graden! Dus het was bloedje heet! Alsof er een warme föhn op de hoogste stand in je gezicht blaast.

Gelukkig kan ik er vrij goed mee om gaan. Maar toch heb ik er voor gekozen om de afgelopen twee dagen om zeven uur 's ochtends te beginnen met de tennistraining. En dat was heerlijk! Daarna nog even uitleven in de gym, en dan ben je om 11 uur al klaar joh! Heerlijk!    Al met al ben ik er dus helemaal klaar voor om wedstrijden te gaan spelen. Morgen mag ik mijn eerste wedstrijd tegen de Chileense Macarena (ja zo heet ze echt) Cabrillana spelen. 

Nu lekker een kopje thee drinken en dan m'n bedje opzoeken!

Fijne dag Nederland!

Liefs, Aniek

zondag 10 januari 2016 om 10:10

Sydney International

Good morning!

Of misschien kan ik beter zeggen goedenavond Nederland. 
Inmiddels ben ik alweer een paar dagen in het prachtige Australië. Na een lange reis kwam ik op de donderdagavond aan.  Nadat je 24 uur opgevouwen hebt gezeten in een vliegtuig en je ook nog eens te maken hebt met tijdsverschil, is het enorm fijn om languit in je bed te kunnen liggen!
De eerste dag heb ik het gevecht tegen de slaap makkelijk gewonnen. Samen met Jiske ben ik naar het prachtige stadscentrum van Sydney geweest. Wat blijft het een ervaring om the Opera House & the Harbour Bridge te mogen zien.
De tweede dag ben ik actief begonnen, om 7 uur 's ochtends stond ik namelijk al lekker actief te wezen in de gym. Want mijn visie was; Koot ga nu maar wat doen, want vanmiddag ben je zeker weten te gaar om wat te ondernemen!   Maar dat viel allemaal heel erg mee. In de middag heb ik nog heel fijn kunnen trainen met Dennis de Bondscoach en collega Maikel.

Vandaag en morgen staan er ook weer trainingen op en naast de baan op het programma. 

Life is good!!

Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER