Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

zaterdag 31 januari 2015 om 17:05

Dubbel finale Australian Open

Oeeeeeh wat zuur was dat!!  Maar wat hebben we goed gevochten en wat hebben we goed gespeeld. We hebben de dubbelfinale 64 46 57 verloren. Klein detail was dat we wel een matchpoint hebben gehad in de derde set.  Maar jammer genoeg konden we de deze niet verzilveren.

Yui Kamiji en Jordanne Whiley doen niks anders dan alleen maar alle ballen terug brengen. Er zit helemaal niks in. Dus we moesten zelf alle punten maken. En dat leidde tot ontzettend lange rallys.  Ik ben wel vrij optimistisch over deze wedstrijd en onze toekomst!  Jiske en ik zullen harder gaan trainen en meerdere wedstrijdsituaties gaan benaderen.  Ik ben ervan overtuigd dat dit nog steeds ons jaar gaat worden. 

Hiermee is het laatste toernooi ten einde gekomen. Het waren een paar fantastische weken waarin ik goed en soms minder goed gespeeld heb, maar vooral weer nieuwe ervaringen en leermomenten heb opgedaan.  Mijn dank gaat uit naar mijn team van trainers en coaches en mijn mental trainer Pons Jan Vermeer voor hun hulp de afgelopen weken.   Nu is het tijd om even te genieten van de Aussie Summer. Ik laat de tennisstoel en tennisrackets even voor wat ze zijn en ga even genieten van een paar dagen vrij!     Mijn volgende toernooi is in Maart.  Dus tot dan!

Liefs, Aniek

donderdag 29 januari 2015 om 17:05

Een bewogen dag gevuld met tennis! Halve finales op de Australian Open

Ik mocht het in het enkelspel opnemen tegen Jiske Griffioen. Al met al was het geen slechte wedstrijd en heb ik best wat goede dingetjes laten zien. Maar het was helaas allemaal net niet genoeg om een ander resultaat te behalen. Ik verloor met 64 64.   Daarna was het even tanden op elkaar en het verlies binnen een uur verwerken om weer met een frisse blik de dubbel in te gaan.   Tegen je dubbelpartner spelen blijft altijd lastig. Vooral ook omdat je daarna vaak gewoon met elkaar moet dubbelen.    Maar ik denk dat je een belofte aan elkaar maakt, dat je je altijd zult inzetten voor je gemeenschappelijke doel; de dubbel.
In de halve finale van het dubbelspel speelden we tegen Marjolein Buis en Sabine Ellerbrock.  Met windkracht 10 was het af en toe erg aftasten. Al snel kwamen we met 4-2 achter te staan.  Gelukkig werden we er niet heel zenuwachtig van en konden we ons plan op tijd uitvoeren.  Met 64 62 door naar de finale, yes!   Die spelen we vanmiddag tegen Yui Kamiji en Jordanne Whiley.   Ik heb er zin in!

Liefs, Aniek

woensdag 28 januari 2015 om 17:05

Australian Open 2015

Wat een bijzondere dag!

Ik heb vanmorgen heerlijk rustig aan kunnen doen. Een lekker kopje koffie gedronken bij het cafe van de buren en een fenomenale fruitsalade gegeten. (pap, als je die eet, lust je misschien ook wel fruit ;).  Daarna ben ik naar het tennispark gegaan. Daar heb ik mij goed kunnen voorbereiden op mijn kwartfinale. Ik speelde tegen Jordanne Whiley. Tijdens onze laatste ontmoeting heeft ze het mij heel lastig weten te maken en had ze zelfs matchpoints.  Vandaag was het echter helemaal anders.    Ik had alles fris en fruitig in het koppie! Ik heb super lekker gespeeld en gedecideerd mijn plan kunnen uitvoeren. En dat leidde tot 62 60 winst! Heeeurlijk!

Wat deze dag zo bijzonder maakte?  Nou dat was het feit dat Juliët Janssen er vandaag was om mij aan te moedigen.  Juliët is de dochter van Anthony Janssen. Anthony was een lange tijd de penningmeester en medeoprichter van mijn stichting. Helaas overleed hij op een veel te jonge leeftijd. Maar hem vergeten zal ik nooit, en ik blijf hem eeuwig dankbaar voor alles wat hij voor mij gedaan heeft.    Dus het was heel bijzonder om Juliët naast te baan te zien.  Zij woont en werkt hier in Australië en heeft een paar dagen vrij gekregen om hier bij te zijn. En wat had ze een geweldige spandoek gemaakt! Topvrouw!

Morgen speel ik de halve finale tegen Jiske Griffioen. De tweede wedstrijd na 11 uur.  Samen zullen we later op de dag de halve finale dubbel spelen tegen Sabine Ellerbrock en Marjolein Buis.    Ik heb er oprecht zin in! Maar ik ga nu eerst even de binnenkant van mijn ogen aandachtig bekijken :-).

Liefs, Aniek

dinsdag 27 januari 2015 om 17:05

Finale dag Glen Waverley en het nieuwe avontuur: the Australian Open

Zondag was het helaas niet mijn dag. Ik kwam goed uit de startblokken maar ik wist het tactisch in de tweede set niet vast te houden of om te zetten. Ik verloor met 63 36 46 van Sabine.  Al met al was het een goede week om ritme op te doen voor the Australian Open.
Zondagavond ben ik naar Melbourne verhuisd. Door naar een nieuwe week en daarmee een nieuw avontuur! Het is een enorme eer om hier weer te mogen spelen. De mensen zijn super vriendelijk en het sfeertje hier is fenomenaal.  Op maandagavond hebben we de loting gehad in het majestueuze Grand Hyatt hotel. Ik heb een pittige loting. Ik mag het woensdag opnemen tegen Jordanne Whiley uit Engeland. In het dubbelspel spelen Jiske en ik de eerste wedstrijd tegen Sabine Ellerbrock en Marjolein Buis.
Ik heb gisteren en vandaag al goede trainingssessies gedraaid. Omdat ik vanmorgen al om 8 uur fris en fruitig op de baan moest staan, was het nu even tijd voor een siësta. Ik ga zo direct terug naar het tennis park. Vanmiddag ga ik even naar de kapper en daarna nog even lekker trainen.

Life's a beauty!

Liefs, Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER