Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

zondag 13 januari 2013 om 19:07

Sydney International 2013

Joehoeeeee!

Als ik vraag how's life? Dan hoop ik van harte dat Life good is in Nederland! Hier gaat alles goed. Nu ik dit schrijf zit ik in een café ergens in Parramatta. Ik heb net m'n wrap achter de kiezen en zit nu met m'n colaaaaa achter de laptop. Nu ik hier zo zit voel ik me wel heel international hoor, maar dat even terzijde. Vandaag heb ik mijn halve finale gespeeld tegen Marjolein Buis. Wat een wedstrijd! Ik denk niet dat ik de schoonheidsprijs verdien voor hoe ik gespeeld heb. In de eerste set heb ik meerdere setpoints gehad maar die kon ik niet verzilveren. Dus die eerste set verloor ik dan ook met 75. Gelukkig werd ik in de tweede set ietsiepietsie rustiger en begon ik iets beter te spelen. Al met al werd het 57 64 63. Conclusie was, Marjolein speelde best heel goed en kon mij goed ontregelen. En ik had last van twee tegenstanders op de baan, waaronder mijn alter ego trutje Aniek. Ik ben wel heel erg blij met de winst. Een uur na de wedstrijd was het tijd voor de halve finale dubbel tegen Sabine Ellerbrock en Sharon Walraven. Maar het miezeren veranderde in full on rain dus kregen we al snel de oh zo bekende phrase: play suspended, due to rain,   te horen. Deze dubbel wordt morgen na de enkel finale gespeeld. De enkel finale speel ik tegen Jiske Griffioen, juist ja, mijn dubbelpartner. Ik hoop dat ik beter speel dan vandaag, want anders ben ik bang dat ik een schop onder m'n bips krijg op de baan morgen. 

Nu eerst even genieten van de rust. Even voorbijgangers spotten en bedenken hoe goed ik het eigenlijk allemaal heb. Life is good. Voor me ligt een boekje met fantastische quotes. Mijn favoriet voor vandaag is: don't be afraind to risk looking stupid in order to do something awesome!

Liefs, Aniek

zondag 13 januari 2013 om 17:05

Sydney International 2013

Good day mates,

Vandaag heb ik mijn eerste wedstrijd gespeeld. Tegen Yui Kamiji uit Japan. En wat ging het goed, tenminste tot aan 6-1 4-1. Toen verloor ik ineens mijn focus en werd het 4-2 4-3 4-4 4-5. Gelukkig kreeg ik wel op tijd mijn ademhaling onder controle en kon ik de tweede set met 7-5 en daarmee de wedstrijd naar me toe trekken. Hiermee sta ik al in de halve finale. Op zich wel vreemd voor een Super Series toernooi, maar er doen gewoon maar erg weinig mensen mee. De halve finale speel ik in ieder geval tegen Marjolein Buis uit Nederland. Onze laatste ontmoeting was tijdens de French Open in juni. Toen verliep het succesvol voor mij. Maar dat is alweer even geleden. Ik weet nog niet of deze wedstrijd morgen gespeeld gaat worden of de dag erop.

Nu lekker terug naar het hotel en met de beentjes hoog op bed. Althans dat is plan de campagne voor vanavond.  

Liefs, Aniek

vrijdag 11 januari 2013 om 17:05

Sydney International 2013

Nou gisteren was dus even een off day. Na anderhalf uur tennis kreeg ik het met mijn snotterige voorhoofd niet meer gedaan. Dus snel naar de apotheek gegaan voor wat medicijnen en toen terug naar het hotel. Daar ben ik op het bed beland en er niet meer vanaf gekomen. Gelukkig gaat het vandaag al veel beter. Vanmorgen een uurtje met Jiske getraind en dat liep gesmeerd. Straks nog even een uurtje met Lucy en dan nog even fysiek een programma draaien en dan zijn we klaar voor vandaag. Het is wel gruwelijk heet vandaag, tegen de veertig graden aan. Dus elke keer als je naar buiten gaat dan BAM een klap in je gezicht. Maar goed daar komen we wel overheen, je hoort mij niet klagen hoor! 

Anyway, een fijn weekend gewenst allemaal.  We keep in touch!

dinsdag 8 januari 2013 om 17:05

Sydney International 2013

Hallo allemaal!

Hierbij mijn eerste blog van het nieuwe jaar. Jiske en ik zitten bij een Hooters tegenover het hotel, omdat de Wifi hier gratis is!

Afgelopen maandag begon mijn lange reis van Dusseldorf naar Abu Dhabi naar Sydney. Wat een verschrikkelijke eerste vlucht was dat. Twee kleine zeurende kinderen die non stop aan het drammen waren. Mamaaaaaa ik wil snoep. Mamaaaaaaa ik wil drinken...  Nee gewoon zitten jij dacht ik alleen maar! In Abu Dhabi moest ik me nog haasten om de tweede vlucht te halen. Gelukkig ging dat allemaal wel goed nadat ik het juiste mannetje had gevonden die me wilde helpen. De tweede vlucht was vanzelfsprekend aanzienlijk langer, veertien uur!  Gelukkig verliep die vlucht op wat turbulentie na, helemaal prima. Toen ik in Sydney landde werd er omgeroepen dat de temperatuur 39.0 graden was, en dat om half acht 's avonds! Die dag liep de temperatuur op tot 44 graden! Halelujah!

Na een erg korte nacht was het vandaag tijd om wat te trainen. Samen met Marc heb ik van twaalf tot twee getennist. Toen ik terug was in het hotel heb ik nog wat fysiek getraind voordat ik op het bed neer crashte... Even weg gedoezeld voordat ik naar de Maccie D ben gegaan om even koffie te drinken en de Wifi op m'n ipad te proberen. No luck helaas.  Nu zit ik hier met Jiske in een restaurant, we gaan zo een hapje eten en we zitten heel gezellig en ubersociaal met onze laptop op schoot.  Even het thuisfront op de hoogte brengen.  

Liefs, Aniek    <3 After Sun  (yep, beetje ietsiepietsie verbrand)

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER