Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

vrijdag 28 november 2014 om 15:03

Masters 2014

Hello sweethearts,

De tweede poulewesdtrijd tegen Jiske ging iets anders dan dat ik gehoopt had. Door een wat mindere focus en een wat mindere vorm kwam ik eigenlijk helemaal niet in de wedstrijd. Jiske liet ook heel goed tennis zien en had op bijna alle slagen wel een antwoord.  Ik legde het af met 36 16.     Maar het was snel evalueren en het hoofd weer omhoog houden.   Want vandaag was het tijd voor de beslissende poulewedstrijd tegen Marjolein Buis.  De winnaar van deze wedstrijd ging door naar de halve finale.

Ondanks een paar spanningen wist ik de eerste set toch naar me toe te halen met 7-5.  In de tweede set kreeg ik meer vertrouwen en weer meer plezier en kwam ik al snel met 4-0 voor te staan.  Op 4-1 veranderde Marjolein haar tactiek en was ik eventjes van mijn stuk gebracht. Maar nadat zij een Medical timeout had ondergaan had ik mezelf al weer aangepakt en was ik klaar voor de volgende spannende games.  Uiteindelijk won ik de wedstrijd met 7-5 6-3.   Hier en daar kwam ik zeker niet in aanmerking voor de schoonheidsprijs, maar ik ben erg blij met mijn vechtlust en vastberadenheid van vandaag!
Morgen speel ik de halve finale tegen de lokale favoriet Jordanne Whiley.    Live scores zijn te volgen op www.wheelchairtennismasters.com        Nu is het eerst tijd voor een heerlijk kopje thee en daarna een middagdutje!

Liefs, Aniek

woensdag 26 november 2014 om 17:05

Masters 2014

Well hello my darling world!  Oh dear, the British thing is getting into my head.  :-).. 

De masters zijn geweldig mooi geopend in de Orbit van Olympic Park, oftewel de grote rode uitkijktoren. Daarboven hadden we een fenomenaal uitzicht op Londen.  De poules zien er als volgt uit: Poule A: Kamiji, Ellerbrock, Whiley, Walraven   en Poule B:  Griffioen, van Koot, Buis, Montjane.        Vandaag speelden de nummers 1 tegen 3 en de nummers 2 tegen 4.  Dus ik speelde tegen KG Montjane uit Zuid-Afrika.  Hoewel het voorbereiden heel erg goed ging, en ik goed in me vel zat, ging ik toch minder van start. Alles was allemaal net iets te kort, of net veel te ver uit. Kortom, allemaal net niet.  De eerste set verloor ik met 4-6. In de tweede set wist ik gelukkig mijn ademhaling weer onder controle te krijgen en kreeg ik ook meer vertrouwen in mijn plan. In de tweede en derde set heb ik mijn tactische plan uitgevoerd en heb ik goed tennis laten zien. Al met al is 46 61 61 winnen een dikke voldoende voor vandaag.   Morgen speel ik tegen Jiske. Ik heb er zin in!

Nu eerst lekker slapen!

Good night, Sleep tight..  Wake up bright, in the morning light.  To do what's right, with all your might.

liefs, Aniek

maandag 24 november 2014 om 17:05

Masters 2014

Gisteren had ik een heel mooi verhaal getypt, en toen drukte ik op één knopje, en toen woesh ineens alles weg.  En dat vlak voor het slapen gaan, vandaar dat het een kort verhaaltje was gisteren.

Nou het is hier fantastisch! Wanneer ik uit mijn hotelraam kijk zie ik het Olympisch stadion waar Usain Bolt iedereen eruit rende, even verderop zie ik het Aquatics center waar Ranomi Kromowidjojo door het water speerde en het Velodrome waar er Paralympisch succes was voor de fietsers.  Wanneer ik mijn ogen dichtdoe ga ik weer terug naar die zomer van 2012. Wat een rollercoaster was dat zeg. Maar ik ben hier natuurlijk niet om herinneringen op te doen, nee ik ben hier om hopelijk een paar mooie nieuwe herinneringen te maken. De masters van 2014!
Vandaag heb ik super fijn met Hans-Jurgen getraind op de tennisbanen op het Olympische park. Het was erg bijzonder om daar weer te zijn, en om de buitenbanen weer te zien. Het grote centre court van toen is nu een gigantisch Hockey veld geworden.  Wij spelen gelukkig gewoon binnen. Ze hebben drie mooie indoorbanen. Het was wel even wennen hoor die banen. Maar gelukkig zorgde Hans Jurgen ervoor dat ik niet meteen in de stress schoot ;-)..  Hans blijft altijd cool!

Na het trainen ben ik nog even naar het winkelcentrum geweest.  Winkelcentrum? Jazeker!   Want mijn droom is uitgekomen.. ons hotel zit IN het winkelcentrum.. Het grootste winkelcentrum van Europa.  Maar gelukkig heb ik me weten in te houden. Echt mam ;-)..

Nu is het tijd om weer lekker te gaan slapen. Morgen gaan we weer lekker trainen en zetten we de puntjes op de i!

Liefs Aniek

donderdag 20 november 2014 om 17:05

Masters 2014

Jaaaaa!!! Ik mag weer!! Na een kleine periode geblesseerd te zijn geweest en veel getraind te hebben was het dan eindelijk weer tijd om weer op reis te gaan! Heerlijk! Komende week speel ik het WK in Londen, de Masters.  Ik zie het allemaal als een enorm grote test, een test om te kijken of ik alles wat ik geleerd heb, goed kan toepassen.  Ik heb er enorm veel zin in!
Het is hier magisch. Londen is helemaal ondergedompeld in prachtige kerstsferen. We spelen deze week op een heel bijzondere plek. Namelijk Olympic park. De plek waar ik twee jaar geleden die prachtige twee medailles won, één in het enkelspel en die prachtige plak met Jiske in het dubbelspel.

Ik vertel jullie morgen meer over alles, dan iets meer details uiteraard! Maar ik ga nu eerst een tukje doen, want ik ben gesloopt.

Good night!
Liefs, Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER