Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

dinsdag 3 september 2013 om 17:05

US Open New York

zaterdag 31 augustus 2013 om 17:05

US Open St. Louis

Sorry voor de vertraging. Inmiddels ben ik alweer twee dagen verder en heb ik weer veel te vertellen. In de halve finale kwam ik Jordanne Whiley tegen. Een meisje dat met veel druk kan spelen en op een goede dag erg gevaarlijk kan zijn. Dus ik was van tevoren al gewaarschuwd. Gelukkig ging ik wel goed van start. De eerste set won ik met 62. In de tweede set kwam ik ook al snel weer 5-2 voor te staan. Je zou dan denken, zo dat gaat lekker. Maar ineens ging er bij de handrem op. En op 6 matchpoints op 52 sloeg ik, jawel, 6 dubbele fouten. Niet erg handig dus. Daarna werd het al snel 54. Toen kreeg ik weer de mogelijkheid om de wedstrijd uit te serveren. Op 40-15 lukte het niet. Maar gelukkig was het moment wel daar op 40-30. Finale! Na de wedstrijd heb ik alles goed nabesproken met Aad en Marc. Tot aan 5-2 was het gewoon goed tennis. En dat zal ik de volgende keer ook door moeten kunnen zetten.

De temperaturen zijn hier tropisch. Onze halve finale zijn we begonnen om half 6, en toen was het nog 36 graden. Met straaltjes liep het zweet eruit.  Gelukkig hebben Jiske en ik toch goed gespeeld, of althans goed gevochten. Met 63 75 wonnen we de halve.

Vandaag hebben we de finale dubbel gespeeld. En daar kan ik heel kort over zijn, het was drie keer niks. Onze tegenstandsters KG Montjane en Jordanne Whiley maakten bijna geen fouten en wij maakten ze in overvloed. Natuurlijk zijn we teleurgesteld maar we gaan niet bij de pakken neer zitten. Volgende week weer nieuwe kansen. 

Morgen speel ik de finale tegen Yui Kamiji. Ik hoop van harte dat ik morgen weer wat beter zal spelen dan vandaag. Ik heb er in ieder geval veel zin in. In de avond vlieg ik naar New York. Daar speel ik aankomende week de real US Open. Heb er zin in! Maar nu eerst even een hapje eten, tukje doen en morgen nog 1 keer vlammen.

Liefs, Aniek

donderdag 29 augustus 2013 om 17:05

US Open St. Louis

Door naar de halve! Whohoo! Maar het ging niet zonder slag of stoot. Ik had veel moeite om mijn focus te vinden en om zo ook mijn slagen tot zijn recht te laten komen. Zo ging het een paar games heel goed, en zo ging het een paar games een stuk minder. Gelukkig kon ik toch elke keer de meest belangrijke games pakken en won ik met 64 75 van Lucy Shuker. Na de wedstrijd heb ik alles even nabesproken met Aad en de bondscoach Marc. Dus ging ik uiteindelijk met een tevreden gevoel 's avonds naar bed. De halve finale speel ik vrijdag tegen Jordanne Whiley uit Engeland. Ik heb er zin in!

Vandaag staat er alleen de halve finale dubbel op het programma. Vanavond rond een uur of zes spelen Jiske en ik tegen Marjolein Buis en Lucy Shuker. Een pittig potje! Maar we hebben er zin in!

Liefs, Aniek

woensdag 28 augustus 2013 om 17:05

US Open St. Louis

Hi there!

Daar was ik weer. Het is alweer even een tijdje geleden. Na de Belgian Open heb ik een weekje vakantie gehad en daarna zijn de trainingen al snel weer begonnen. En zo ben ik nu weer in St. Louis USA beland voor de US Open Super Series. Een nieuwe week met daarin een nieuw avontuur. Afgelopen zaterdag ben ik aangekomen na een lange dag reizen. Gelukkig ging alles naar wens en bleef de jet lag uit. De maandag stond in het teken van trainen en wennen aan de hitte, want het is me toch heet hier! Pfew! Er is bijna niet tegen op te drinken. Elk half uur een halve liter water naar binnen werken, en toch blijf je dorst hebben. Vandaag, de dinsdag, ging het al een stuk beter. Vanmorgen vroeg opgestaan en mezelf lekker uitgeleefd in de fitness. Heerlijk! Daarna ben ik naar het tennispark gerold om daar te gaan trainen met Ben. En dat ging ook prima. Dus voor 12 uur twee lekkere trainingssessies kunnen afronden. De middag was voor mezelf. Die heb ik heerlijk door gebracht rondom het hotel. Even de winkeltjes afgestruind met Jiske (nee, niks gekocht ;)) en daarna televisie gekeken in onze balzaal. Ja balzaal! We verblijven in een super fijn hotel, niet het spelershotel. En dat is soms ook best een keer fijn!

Morgen speel ik mijn kwartfinale tegen Lucy Shuker. Doordat er weinig vrouwen mee doen, hebben we een klein schema. Dus mijn eerste ronde is dus meteen een flinke wedstrijd. Maar ik heb er zin in! Ik heb mijn spulletjes alweer klaar liggen voor morgen. Maar nu eerst een hapje eten en dan straks een tukje doen. 

Liefs, Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER