Dit is mijn dagboek. Tijdens de toernooien probeer ik hier altijd een berichtje achter te laten, zodat ik jullie allen op de hoogte kan houden van mijn avonturen! 

zaterdag 17 mei 2014 om 17:05

Japan Open 2014

Met gemak kwam ik eigenlijk in de halve finale. Mijn wedstrijd tegen Miho Nijo verliep erg soepel met 6161. In de halve finale echter, was het andere koek. Ik kwam uit tegen de lokale favoriete, de Japanse Yui Kamiji. Al snel kwam ik met 4-1 voor te staan. Daarna kreeg ik een paar slechte calls van de scheidsrechter en veranderde zij haar spel. Ik wist me er geen raad mee en kon mijn schouders er niet genoeg onder zetten. 46 36 Jammer maar helaas! Yui was de betere speelster die dag. Gelukkig mocht ik later nog wel weer lekker dubbelen. Onze halve finale ging super lekker en die wonnen Jiske en ik met 61 61.  Vandaag staat de finale op de planning. We spelen tegen Kamiji/Buis. Een vast koppel. Maar ik heb er enorm veel zin in!

Liefs, Aniek

woensdag 14 mei 2014 om 17:05

Japan Open 2014

Na een beetje geruzie met mijn laptop, heb ik dan eindelijk verbinding en kan ik een stukje op mijn website schrijven vanuit Iizuka Japan.

Sinds afgelopen zaterdag beleef ik weer een nieuw avontuur, en wel in het verre Oosten! Deze week speel ik de Japan Open, weer een super series toernooi. Vandaag ben ik met mijn eerste wedstrijd goed van start gegaan. Ik speelde tegen de Zuid-Koreaanse Whang. Ik heb degelijk tennis kunnen spelen en mijn service liep lekker. 60 62, net voor de regen klaar! Morgen speel ik mijn kwartfinale tegen de Japanse Miho Nijo. Later op de dag spelen Jiske en ik onze eerste dubbelpartij. Ik heb er zin in!

Nu eerst lekker slapen. Namaste!  Liefs Aniek

maandag 5 mei 2014 om 17:05

ACSA Open Zuid-Afrika

Hallo allemaal,

Misschien hebben jullie het al vernomen via mijn facebookpagina of via twitter, maar ik heb de week goed afgesloten met een toernooiwinst in Johannesburg!  

In de halve finale stond ik tegenover KG Montjane. Hoewel ik het een beetje in mijn broek deed omdat ik tegen de lokale favoriet moest, ging het toch heel erg goed. Ondanks wat zenuwen en wat minder tennis kon ik de wedstrijd met 62 64 toch naar me toe trekken.  In de finale speelde ik tegen de Duitse Sabine Ellerbrock, de huidige nummer 1 van de wereld. Wat een thriller partij was dat!  In 28 graden en geen wolkje aan de lucht, gingen we de baan op. In de eerste set had ik ondanks mijn problemen met mijn service, al snel in de gaten dat ik haar spelletje wel door had. Gelukkig kon ik op 5-4 mijn service behouden en de eerste set pakken. In de tweede set kwam er aan de andere kant de fysio aan te pas en een medical time out. Hierdoor was ik toch een beetje mijn focus kwijt. Het gebeurt heel vaak, maar het is de kunst om juist dan je hoofd erbij te houden. En helaas deed ik dat niet die dag. De tweede set pakte zij met 6-4. In de derde set kwam ik al snel achter te staan met 0-1 0-30. Maar een paar simpele fouten van haar, gaven mij weer de moed om te vechten. Met een nihil verschil en een cruciaal service behoud op 5-4 heb ik de wedstrijd na 2,5 uur naar me toe kunnen trekken. Wat een opluchting!! Ondanks een mindere vorm afgelopen week, en het niet (genoeg) onder controle hebben van mijn zenuwen, heb ik toch heel hard gevochten afgelopen week. En dat heeft haar vruchten afgeworpen. Een Super Series toernooiwinst in de pocket! En wat ben ik daar blij mee!

In het dubbelspel zijn Lucy en ik tot de finale gekomen. In de finale zelf moesten wij onze meerderen erkennen aan Marjolein Buis en KG Montjane. Maar het was wel weer een groot plezier om te kunnen dubbelen.  Eigenlijk om uberhaupt te kunnen tennissen. Want ik heb het wel gemist hoor in die blessuretijd!

Ik ben nu even voor vier dagen thuis. Want vrijdag staat het volgende toernooi op de planning, namelijk de Japan Open. Dus nu even weer de puntjes op de I zetten tijdens de komende trainingen en dan weer vol goede moed en nieuwe ervaringen op naar Japan.

Dank aan iedereen voor de support de afgelopen week!

Liefs Aniek

vrijdag 2 mei 2014 om 17:05

Zuid Afrika 2014

Hallo allemaal! Daar was ik dan eindelijk! Ik kan eindelijk mijn website updaten hier vanuit Johannesburg. Sinds afgelopen zaterdag ben ik in Johannesburg voor een Super Series toernooi. Tot nog toe gaat het best goed. Gisteren heb ik in de kwartfinale op het nippertje gewonnen van Charlotte Famin uit Frankrijk. 62 26 64. Dit was zeer zeker niet mijn beste tennis, maar ik ben toch blij met de winst. Vandaag staat de halve finale gepland. Deze zal ik over een uurtje of twee spelen tegen KG Montjane uit Zuid-Afrika. Ook zullen we later vandaag nog de halve finale dubbel afspelen. Die zijn we gisteren begonnen maar konden we niet afspelen door de duisternis. 62 35. Al met al een mooie dag voor de boeg met veel zonneschijn! Liefs, Aniek

Dagboek / Weblog

dinsdag 31 januari 2017 om 17:05

Australian Tour 2017

Good day mates! Daar was ik weer. Ik had jullie al eerder op de hoogte moeten stellen, maar dat kwam er elke keer niet van. Inmiddels zit ik al bijna een maand in Australië. Ik heb hier de Apia...

MEER