Tweeds Head

Melbourne Open
27. januari 2020
Melbourne Open
27. januari 2020

Tweeds Head International Wheelchair Tennis Open


 

Hoi allemaal!

 

Ik denk dat ik net op tijd weg was uit Dinxperlo. Mijn badkamer werd gerenoveerd en het was één grote stofbende. 

De reis naar Australië duurde weer een eeuwigheid. Ik vloog van Dusseldorf naar Abu Dhabi en van Abu Dhabi naar Sydney, om vervolgens nog door te vliegen naar Gold Coast. Van deur tot deur ben je ongeveer 26 uur onderweg. Dan ben je wel behoorlijk gaar kan ik je vertellen!  

Het eerste toernooi van het nieuwe jaar speelden we in Tweeds Head. Een vrij klein kustplaatsje in de buurt van Brisbane. In plaats van in een spelershotel te verblijven, konden we samen met het hele Nederlandse team in een prachtig huis verblijven.  De KNLTB heeft ons hierbij geholpen, een prachtig gebaar!

Het was wel even enorm wennen om weer buiten in de zon, en in de warmte te trainen. Maar ik had al vrij snel de smaak te pakken. 

In mijn eerste ronde speelde ik tegen Charlotte Famin uit Frankrijk, en won deze wedstrijd met 62 60.

Een prima start!

Daarna had ik het wat lastiger in mijn kwartfinale, daarin speelde ik tegen Lucy Shuker uit Engeland. Ik ging super goed van start, maar toen raakte ik een beetje de weg kwijt. Gelukkig kon ik de wedstrijd uiteindelijk wel naar mij toe trekken, met 6-1 3-6 6-3.  De dag erna kwam dan eindelijk de regen voor de Australiërs. Wat voor het land, wat nog steeds te kampen had met bosbranden, heel erg welkom was. In twee dagen regende het net zoveel als normaal in 3 maanden.   Het tennis werd wel constant uitgesteld, wat wel een beetje vervelend was. Uiteindelijk kon ik op de zaterdag laat in de middag toch mijn halve finale spelen. Ik liet niet mijn beste tennis zien, en verloor teleurstellend van Jordanne Whiley.  

Gelukkig was het Australië avontuur nog naar net begonnen. 

Liefs,

Aniek