Korea & Japan
6. april 2024
Korea & Japan
11. april 2024
Korea & Japan
6. april 2024
Korea & Japan
11. april 2024

Dag allemaal!

Daar was ik weer. Live vanuit Iizuka Japan. Het is een enorm groot verschil met Korea. Zo ongeveer alles. In Korea is er meer een westerse cultuur en hier enorm Japans. Alles gaat hier meticuleus (dubbele woordwaarde) volgens het boekje. Gaat de bus om 8 uur? Dan is deze om 1 minuut over 8 al vertrokken. Kom je zwaar bepakt aan op de tennisbaan? , dan staan er al 5 vrijwilligers klaar om je te helpen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.  Lang geleden werd ik hier altijd enorm zenuwachtig van.  En de taalbarrière hielp natuurlijk ook niet mee.  Maar nu ben ik er vrij rustig onder. Een beetje geinen en gewoon Nederlands terug praten tegen ze, is het beste medicijn.

De afgelopen twee dagen heb ik al goed kunnen trainen. Morgen mag ik mijn eerste wedstrijd spelen tegen een Japanse dame die net buiten de top 100 staat.  We gaan er weer een mooie dag van maken!

Nu eerst een hapje eten. Je raadt het al… rijst.

liefs,

aniek