Paralympics

British Open
22. juli 2021
Paralympics
21. augustus 2021
British Open
22. juli 2021
Paralympics
21. augustus 2021

Hoi allemaal!

Het grote avontuur is dan eindelijk van start gegaan. Na jaren van voorbereiding en wedstrijden spelen voor de rankings, is het dan eindelijk tijd voor de Paralympics!  Hoewel het 2021 is, noemt men het nog steeds Tokyo 2020.

Op de woensdag ben ik samen met Team NL vanuit Schiphol vertrokken. Wat een heerlijke reis was het, boordevol luxe. Op Schiphol werden we al hartelijk ontvangen in de KLM Lounge waar allerlei versnaperingen voor ons klaar stonden.  En daarna heb ik tegen een gereduceerd bedrag Business mogen vliegen. Nou, dat is al een belevenis op zich. Heerlijk om volledig gestrekt te kunnen liggen.  De reis verliep dus meer dan voorspoedig.

Aangekomen op Narita Airport in Tokyo moesten we met z’n allen een tijd wachten. Natuurlijk werd alles weer met Japanse precisie gedaan. Testen, temperatuur meten, 1000 formulieren invullen.. noem maar op. Toch ging het allemaal aardig snel.  We kwamen om half 9 aan in Tokyo, en waren om 2 uur in het Paralympisch dorp.

Daar werden we opgewacht door onze Chef de Mission en oud collega Esther Vergeer. Samen met haar team heeft ze ons een kleine tour gegeven door het dorp naar ons gebouw.  Team NL heeft een mooi gebouw, en natuurlijk hangt de Nederlandse driekleur er mooi op. We zitten recht tegenover de Main Dining hall. Dus alles is lekker centraal.

In de middag heb ik nog even met maatje Ruben een rondje gedaan door het dorp. ’s Avonds vlak voor het eten werd ik ineens begroet door twee heel zenuwachtige Japanse vrouwtjes. Ze hadden een blocnote in hun handen. Dus ik wist al meteen hoe laat het was. Doping controle! Whohoeee!    Gelukkig verliep dat allemaal voorspoedig, en kon ik rond 9 uur in de avond na een lange dag mijn oogjes toe doen.   

Een heerlijke eerste dag en veel mooie indrukken al opgedaan!

Vandaag gaan we lekker in de gym trainen en het dorp verder verkennen.

Morgen volgen er fotos!!

Tot snel weer!

Liefs, Aniek