Australië 2023

US Open
11. september 2022
Australië 2023
18. januari 2023
US Open
11. september 2022
Australië 2023
18. januari 2023


Hoi allemaal! 

Hoewel we het eigenlijk niet meer mogen zeggen: Happy New Year!! Ik hoop dat een ieder die dit leest  een fantastisch 2023 gaat beleven.

Voor mij is het nieuwe jaar goed begonnen met een mooie trip. Zoals elk jaar reis ik begin januari af naar Australië.

Na een lange reis van 26 uur (van deur tot deur) kwam ik eindelijk aan in Melbourne in de ochtend. Ik heb meteen de mouwen opgestroopt en ben meteen gaan trainen die dag.  Even door de zure appel van het slaaptekort heen bijten.

Na een paar dagen gewenning begon het toernooi. Een ITF 1.  In de eerste ronde trof ik de Française Emmanuelle Morch.  Normaal heb ik het altijd best lastig tegen haar, maar die dag verliep het prima. Met 62 61 door naar de kwartfinale!

Die mocht ik tegen de Japanse Manami Tanaka spelen. Voor mij een gevreesde tegenstandster want ze speelt altijd van die ellenlange rallys. Gelukkig was ik bewapend met goede mentale tools en een goed strijdplan. Met 61 64 wist ik in de zinderende hitte te winnen!  Whoop!!

In de halve finale trof ik mijn Nederlandse collega Jiske Griffioen. Het was eigenlijk een super positieve wedstrijd. Het enige minpuntje was dat ik niet won. Ik verloor met 75 75. Maar al met al was ik er wel heel blij mee want ik heb zonder mentale stress kunnen spelen.

Hiermee is de eerste week voorbij. Vanaf morgen begint het nieuwe toernooi een Super Series event. Dus dan zijn er weer nieuwe rondes en nieuwe kansen!

Tot snel!

Liefs Aniek