British Open
3. augustus 2023
Australian Summer
9. januari 2024
British Open
3. augustus 2023
Australian Summer
9. januari 2024

Dag allemaal!

Een nieuw jaar met hopelijk weer veel mooie momenten in het vooruitzicht. Ik was blij dat het jaar 2023 voorbij was. Met een pols operatie en wat mindere momenten op en naast de baan, vond ik het wel welletjes geweest. Maar ik kijk natuurlijk ook terug op heel mooie momenten!  Waaronder winst in Sardinië, fijne ontmoetingen met sponsoren en mijn plezierige samenwerking met mijn coach en fysieke trainer en de tennisbond.

Maar nu ik dit schrijf zit ik alweer aan de andere kant van de wereld. In een regenachtig Melbourne welteverstaan. Vlak nadat we het nieuwe jaar hebben in geluid zijn we vertrokken naar Australië. De reis verliep voorspoedig.  De eerste uurtjes heb ik al kunnen maken op de baan. Maar na zo’n lange trip is het altijd even wennen. Ook omdat je lichaam nog niet echt in de gaten heeft in welke tijdszone het verkeert.

Vandaag zou het toernooi beginnen. Maar helaas regent het al sinds gisterochtend non stop. Dus vandaag is letterlijk in het water gevallen.  Mijn fysieke programma heb ik al kunnen doen in de (veel te drukke) hotel gym. Dus nu met een kopje thee op de bank.     We spelen hier eerst twee voorbereidingstoernooien voordat we naar Melbourne Park gaan voor de Australian Open.  Deze eerste twee weken deel ik een gezellig (mini) appartement met Lizzy.  We koken elke avond netjes en gaan rond een uur of 6 eten. Want ja, je bent een echte Hollander of niet!   De avond sluiten we af met een kopje thee en een film. En de weddenschap wie het eerst de ogen dichtknijpt van de vermoeidheid.

Hopelijk is morgen de regen een beetje weg getrokken en kunnen de wedstrijden gaan beginnen. Ik speel morgen nog niet omdat ik een bye heb. Dus ik hoop morgen weer goed te kunnen trainen en een kijkje te kunnen gaan nemen bij de wedstrijd waar mijn tegenstandster uitkomt   Het wordt of een Duitse of een Chinese.  Hoe dan ook, ik zal echt aan de bak moeten.  Maar ik kijk er naar uit.

Keep you posted!

Liefs,

Aniek