Korea & Japan
28. maart 2024
Korea & Japan
3. april 2024
Korea & Japan
28. maart 2024
Korea & Japan
3. april 2024

Dag allemaal!

Het is even geleden, omdat ik de afgelopen dagen onwijs druk ben geweest. Met jawel, tennis. Je verwacht het niet he. Op de vrijdag mocht ik mijn kwartfinale spelen tegen de Franse Ksenia Chasteau. Een jong meisje wat eigenlijk net op de tour komt kijken. Maar eentje waar we waarschijnlijk nog wel meer van gaan horen. Jeetje wat stond zij goed te spelen!  Ik begon veel te tam en ietwat slordig. Gelukkig kon ik mezelf bij de kladden grijpen en kon ik mijn eigen spel weer spelen. Met 26 64 62 door naar de halve finale! Die wedstrijd duurde ongeveer 2,5 uur. Maar omdat we een regendag hadden gehad, mocht ik diezelfde middag nog meteen mijn halve finale spelen. Na een uurtje rust mocht ik weer de baan op om tegen de Chinese Li te spelen. Een echte hardhitter. Met goede moed begon ik mijn wedstrijd. Maar zij blijkbaar ook. Want in het begin maaide ze alle forehands op de lijnen, niet normaal. Gelukkig wist ik me toch vast te bijten in de tweede set. In de derde set kwam ik al snel 3-1 achter te staan. En toen ging er  bij mij een knop om. Gewoon alles geven. D’ran! En dat lukte. Met 47 64 63 door naar de finale! Wat een ontlading!  Die wedstrijd duurde wederom 2,5 uur, dus de teller stond op minimaal 5 uur tennis die dag. Maar ontspanning zat er nog niet in, want ik mocht vrijwel meteen weer de baan op voor de dubbel. Samen met Lucy Shuker wonnen we van Oosthuizen/Bu0b met 76 61. Dus die dag heb ik meer dan 7 uur op de baan gestaan maar wel mooi een finale enkelspel en halve finale dubbelspel op zak! Ik ging tevreden naar bed.

Gisteren mocht ik mijn finale spelen in het enkelspel tegen Yui Kamiji. Even leek het weer nog roet in het eten te gooien maar na een regenpauze van 1,5 uur mochten we toch starten. Het klinkt altijd raar als je zo’n dikke uitslag ziet, maar ik heb echt wel veel goede dingen laten zien en veel kansen gehad. Toch moest ik het afleggen tegen haar met 62 62. Ik baalde natuurlijk enorm, en was voor een uur lang ook even niet aanspreekbaar. Maar daarna heb ik mezelf weer bij elkaar gegrepen en klaar gemaakt voor de dubbel. Die speelden Lucy en ik tegen het duo Kruger/Sakamuro. En daar was gelukkig eindelijk de ontspanning. Dat ging echt lekker! Met 61 60 door naar de finale.       Na deze halve finale mochten we nog even snel wat noodles eten en daarna moesten we ons alweer klaar maken voor de finale. We gingen rond half 8 de baan pas op. De finale speelden we tegen de Aziatische muur. Het duo Zhu/Tanaka.  Maar Lucy en ik waren wel heel erg goed bezig met ons eigen plan. En ja ja, dat plan lukte!!  Het ging zeker niet zonder slag of stoot, maar na 2,5 uur spelen wonnen we de wedstrijd met 75 64. Doubles champions!! Dat was een heel mooie afsluiting van deze week.  Twee erg lange dagen met heel veel tennis en weinig slaap. Ook dat hoort er af en toe bij. Gelukkig kan ik dat aan!!

Vandaag reizen we met de hele groep af naar Seoul. Een busrit van ongeveer 3,5 uur. Ik weet precies wat ik ga doen. Een podcast opzetten en de ogen dichtdoen. Op naar het volgende avontuur!

Fijne pasen allemaal

liefs,

aniek